Život bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma (62) oduvijek je pod povećalom javnosti, a posebno su se pratili njegovi ljubavni skandali.

Mnogi se sjećaju kad je 2009. šokirao domaću javnost i priznao da je već nekoliko godina u vezi s 24 godine mlađom Fani Horvat iako je tada još uvijek bio u braku s Ankicom Kerum.

Fani i Željko Kerum imaju troje djece
Ivo Cagalj/PIXSELL 

S Fani se krenuo viđati još 2004. godine, a kada je u emisiji na TV Dalmaciji progovorio o njihovoj vezi, Fani je već bila trudna četiri mjeseca. Bio je to prvi put da je političar na televiziji priznao preljub.

'Ne želim povrijediti ni djecu, ni suprugu, ni rodbinu, ali moram to ovako kazati: napuštam suprugu. Pet godina sam u ljubavnoj vezi s mladom Fani Horvat s kojom očekujem i dijete', rekao je Kerum i svojim riječima šokirao sve prisutne i gledatelje.

Željko Kerum u braku je s Fani Kerum
Hrvoje Jelavić/PIXSELL 

Tko je Fani Kerum?

Rođena je 27. srpnja 1984. godine i pohađala je osnovnu školu Dobri i prolazila s odličnim uspjehom. U 7. razredu je dobila nagradu Lige za borbu protiv narkomanije, jer je osmislila najljepšu doplatnu poštansku markicu na temu 'Zajednički protiv ovisnosti', piše Jutarnji list.

Fani i Željko Kerum imaju troje djece
Facebook 

Kao vrlo dobra učenica završila je 1. gimnaziju i upisala studij kineziologije u Splitu. Nakon početka veze s Kerumom, upisala je studij na privatnoj Zagrebačkoj školi za menadžment, koju je kasnije pohađala i Kerumova kćer Neva.

Fani Horvat završila je četverogodišnji studij u roku. Bila je izuzetno uspješna, iako je studirala uz rad. Diplomski je obranila na temu poslovnih financija. Odradila ga je izvrsno’, izjavio je krajem 2010. dekan Zagrebačke škole za menadžment Đuro Njavro.

Fani i Željko Kerum imaju troje djece
Dusko Jaramaz/PIXSELL 

Kerumov bivši prijatelj jednom je prilikom otkrio da je Fani zbog Željka prekinula vezu s oženjenim i imućnim dalmatinskim poduzetnikom.

'Te 2005., tada 21-godišnja Fani Horvat upravo je bila prekinula ozbiljnu vezu s također oženjenim i veoma imućnim dalmatinskim poduzetnikom, otprilike Kerumovim vršnjakom. On joj je kupio automobil i rastao se zbog nje, no Fani ga je ostavila zbog Keruma', ispričao je za Jutarnji list i dodao da su se njezini roditelji rastali dok je bila tinejdžerica.

Fani i Željko Kerum imaju troje djece
MIROSLAV LELAS/PIXSELL 

Fani i Željko su prvog sina Franu dobili u ožujku 2010, a kasnije su dobili i sina Zvonimira te kćer Eleonoru. Vjenčali su se 2013. u Rimu. Iz prvog braka Kerum ima još dvoje djece - kćer Nevu i sina Joška. Fani i Kerum danas žive na splitskim Mejama u luksuznoj vili, a ponekad ih se može vidjeti zajedno u javnosti.