Ivo Josipović ovih dan ima razloga za slavlje jer je u subotu održana premijera njegove prve opere ‘Lennon’. Bivši hrvatski predsjednik se na premijeri u zagrebačkom HNK-u pojavio u pratnji supruge Tatjane i kćeri Lane koja je privukla pažnju jer je prvi put viđena u javnosti nakon 13 godina.

Ivo Josipović s kćeri Lanom na premijeri opere 'Lennon'
SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL 

Lana je snimljena u svečanoj loži HNK-a pored oca, a na premijeru su stigle brojne poznate ‘face’ iz političkog i društvenog života. 31-godišnja Lana Josipović živi i radi izvan Hrvatske, točnije u Zurichu kao asistentica profesora na ETH federalnom institutu za tehnologiju. Javnost ju je posljednji put imala prilike vidjeti davne 2010. na očevoj inauguraciji.

Lana Josipović je kći bivšeg predsjednika Ive Josipovića
HINA/PIXSELL 

Ona nikad nije voljela pojavljivanje u medijima, no odmah nakon Josipovićeve pobjede na izborima, na Facebooku je osvanula je grupa obožavatelja Lane Josipović. U grupu pod nazivom 'Lana Josipović – prva kći Hrvatske', u koju se priključio veliki broj fanova, ostavljali su pozitivne komentare. Tamo su se mogli pronaći lijepe želje, čestitke pa i pokoji flert.

Lana Josipović je kći bivšeg predsjednika Ive Josipovića
HINA/PIXSELL 

Lana je tad pohađala četvrti razred Matematičke gimnazije u Zagrebu MIOC i bila je odlikašica. Prijatelji iz školskih klupa su je opisivali kao simpatičnu i duhovitu djevojku, s velikom željom za obilaskom svijeta. Tad je u slobodno vrijeme išla na ples i u školu stranih jezika. Kolege su govorili da je vrhunska matematičarka, a od oca je naslijedila dobar osjećaj za glazbu, zato što i sama svira klavir.