Hrvatski političari i političarke obično skrivaju svoju obitelj od očiju javnosti, no neka od djece najmoćnijih Hrvata odlučila su se okušati u politici, postati javne osobe, glumci i glumice, ali i odseliti iz Lijepe Naše. Odlučili smo istražiti što rade i gdje žive.

Karlo Ressler

Karlo Ressler je posinak Vladimira Šeksa, a inače je i sam političar. Zastupnik je u EU Parlamentu od 2019. godine, gdje je završio kao nositelj HDZ-ove liste. On je inače prije karijere u Bruxellesu bio asistent Andreja Plenkovića, danas su mu 33 godine, a otac je troje djece koje je dobio sa suprugom, imenjakinjom Karlom. Navodno je njegov očuh Šeks bio protiv toga da se Karlo bavi politikom, no on je bio uporan te je sada već prepoznatljivo hrvatsko političko lice.

Karlo Ressler je posinak Vladimira Šeksa
ŽELJKO HLADIKA/PIXSELL 

Ivan Račan

Sin pokojnog Ivice Račana i ustavne sutkinje Agate Račan, Ivan Račan, pokušao je slijediti stope svog oca te je neko vrijeme bio utjecajan član SDP-a. U mandatu Zorana Milanovića bio je i saborski zastupnik, a u parlamentu gotovo pa je bio nevidljiv. Javljao se vrlo rijetko. Nakon što mu je završio saborski mandat vratio se PR biznisu, a kojim se bavio i prije pokušaja izgradnje političke karijere.

Lana Josipović

Lijepa plavokosa kći bivšeg predsjednika Ive Josipovića, Lana Josipović, vrhunska je matematičarka koja je završila prestižnu zagrebačku školu MIOC, a od oca je naslijedila i talent za glazbu, pa je vrsna pijanistkinja. Nakon završene srednje škole otišla je na studij Veleučilišta računalnih i komunikacijskih znanosti u švicarskoj Lausanni, a upisala je i FER u Zagrebu. Danas predaje kao asistent profesor na ETH Zurich federalnom institutu za tehnologiju.

Lana Josipović je kći Ive Josipovića
HINA/PIXSELL 

Lovro Škopljanac

Lovro Škopljanac je sin bivše premijerke Jadranke Kosor, a uspio je doktorirati prije tridesete godine života. Radi na Katedri za komparativnu povijest hrvatske književnosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Iznimno je cijenjen kao simultani prevoditelj. Objavio je i vlastitu knjigu te je vrlo blizak s majkom. Naš fotograf ih je nedavno ‘ulovio’ na zagrebačkoj špici, a s njima je bio Lovrin sin Ezra.

Jadranka Kosor i sin Lovro su iznimno bliski
Robert Gašpert 

Bruna i Petra Sanader

Kćeri bivšeg premijera Ive Sanadera dugo su se povlačile po medijima zbog političkih afera njihova oca. Bruna je liječnica, a Petra je završila Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, no već dugo živi u New Yorku. Kada su Sanaderove afere došle u javnost, pričalo se da je Petri otac kupio milijunski vrijedan stan u tom gradu kako bi tako utajio dio novca koji je ukrao.

Bruna i Petra Sanader su kćeri Ive Sanadera
MARKO LUKUNIC/PIXSELL 

Ante Jakov Milanović i Marko Milanović

25-godišnji Ante Jakov i 18-godišnji Marko su sinovi sadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića i njegove supruge liječnice Sanje Musić Milanović, a obojica su vrlo uspješni. Marko je sportaš i hrvač, a smatra ga se iznimno perspektivnim, dok mu je stariji brat na studiju u Bruxellesu na Sveučilištu Groningen gdje studira pravo, kao što je to nekoć davno činio njegov otac. Ante Jakov našao se u središtu pozornosti u studenom prošle godine nakon što je Jutarnji list doznao da mladić stažira kod SDP-ovog europarlamentarca Predraga Freda Matića u Bruxellesu.

Ante Jakov Milanović je sin Zorana Milanovića
Patrik Macek/PIXSELL 

Uzimam stažiste na dva mjeseca kako bi što više mladih ljudi moglo proći kroz taj proces, a prije tjedan dana kod mene je počeo stažirati i stariji sin Zorana Milanovića’, potvrdio je Matić.

Klara Jandroković

Kći predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, Klara Jandroković, ima 26 godina, završila je Pravni fakultet i radi kao odvjetnička vježbenica u jednom odvjetničkom društvu. Otac i kći nedavno su se družili u zagrebačkom HNK-u na premijeri baleta 'Spartak' Arama Hačaturjana i Jiřija Bubeničeka.

Gordan i Klara Jandroković u zagrebačkom HNK-u
IGOR SOBAN/PIXSELL 

Duo je sjedio s opernom pjevačicom Ivom Hraste-Sočo i ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek, a Klara je zablistala u elegantnom, crnom kombinezonu koji je stegnula remenom u struku, dok je dodatnu dozu glamura postigla crvenim ružem.

Podsjetimo, Jandroković i supruga Sonja u braku su od 1994. i imaju sinove Mihaela i Juricu te kćer Klaru.

Marta Grlić Radman

Kći Ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana, Marta Grlić Radman, 2020. je diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. Iste godine je postala odvjetnička vježbenica u jednom odvjetničkom društvu. Također, članica je Hrvatske odvjetničke komore.

Gordan Grlić Radman sa suprugom Marijanom na zagrebačkoj špici
Robert Gašpert 

Inače, Gordan Grlić Radman je sa suprugom Marijanom prošetao centrom grada na Staru godinu, a naše kamere su ih tada ‘ulovile’. Par ima troje djece, kćeri Martu i Katarinu te sina Antu.