Saborska zastupnica Marijana Petir opet se našla u središtu pozornosti. Na sjednici Sabora pojavila se u nesvakidašnjoj modnoj kombinaciji. Nosila je crnu haljinu s cvjetnim ornamentima, a pažnju je privukao napis na glagoljici.

Marijana Petir je saborska zastupnica
Patrik Macek/PIXSELL 

Budi hvala gospodinu Bogu’, stoji na početku teksta na glagoljici.

Poznato je da je Petir obožavateljica hrvatske glagoljice.

Hrvatska je glagoljica staro hrvatsko pismo i važan dio našeg nacionalnog identiteta. Nosim je u srcu, ali i na svojoj košulji’, napisala je ranije na Twitteru.


Inače, Petir se našla u fokusu javnosti početkom godine, kad je Index doznao da je kupila stan u zagrebačkoj Ulici kneza Borne. Stan površine 77.56 kvadrata s garažom od 23 kvadrata kupila je u kolovozu prošle godine. Kako Index piše, za taj je stan u kolovozu prošle godine plaćeno oko 2.9 milijuna kuna, a na stanu nema zabilježbe kredita.

Marijana Petir je saborska zastupnica
Patrik Macek/PIXSELL 

Predugovor za gradnju stana i garaže sam sklopila 2020., s točnom dinamikom otplate za 2020., 2021. i 2022. godinu. Rate sam plaćala iz svoje ušteđevine. Stan je izgrađen 2022., a u tijeku je njegovo uređenje i opremanje’, rekla je Petir krajem siječnja za Jutarnji list.