Princeza od Walesa Kate Middleton oduvijek je bila zanimljiva medijima i javnosti, pogotovo njezina obitelj o kojoj se ne zna mnogo. Njezini roditelji Michael i Carole Middleton imaju troje djece - kćeri Kate i Pippu te sina Jamesa.

Prema podacima, njena obitelj je pripadala 'višoj srednjoj klasi', no njezinu majku, danas vlasnicu tvrtke Party Pieces, život nije mazio kao sada.

Carole Middleton je majka Kate Middleton
Profimedia 

U početku se šuškalo kako je Carole vrlo proračunata žena koja je kćer naučila kako da zavede princa, no s vremenom su se takve glasine utišale, posebno kad se 2018. saznalo da je mama Middleton neko vrijeme provela u ustanovi sličnoj dječjem domu koji je vlada izgradila za radničku klasu, jer joj roditelji nisu mogli priuštiti da ide na fakultet.

Carole Middleton je majka Kate Middleton
Profimedia 

Nakon što je sa 16 napustila školu, zaposlila se kao stjuardesa u kompaniji koju je kasnije kupio British Airways. U to vrijeme, to je bio glamurozan posao koji je Carole iskoristila da bi se probila i uspjela. Oduvijek je bila svjesna svog dara za poduzetništvo pa se počela rano razvijati u tom smjeru.

Carole Middleton je majka Kate Middleton
Profimedia 

Dok je radila za zrakoplovnu kompaniju, upoznala je Michaela Middletona, unuka Olive Middleton – članice obitelji Lupton koja je u arhivima grada Leedsa opisana kao 'zemaljska vlastela, politička i poslovna dinastija'. Iako je svim silama htjela pobjeći iz male sredine, neko je vrijeme živjela u industrijskoj zoni sa suprugom, da bi kasnije ponovno završila na selu.

Ideja za tvrtku koju danas uspješno vodi dobila je uoči Kateinog 5. rođendana kada je shvatila da nigdje ne može kupiti ono što želi za njezinu rođendansku zabavu i zato je pokrenula posao sa svim potrebitim materijala za razne zabave.

Carole Middleton je majka Kate Middleton
Profimedia 

U početku je sve izrađivala sama u kuhinji, a posao je krenuo tek nakon što je počela plaćati oglase u dječjim časopisima. 1992. godine svoje je proizvode počela prodavati putem interneta, što se pokazalo više nego dobrom odlukom, jer je počela naglo rasti.

Više od tri desetljeća kasnije, bogatstvo Carole Middleton procjenjuje se na 67 milijuna dolara, a samo njezina tvrtka vrijedi oko 40 milijuna dolara.

Carole Middleton je majka Kate Middleton
Profimedia 

Ipak, obitelj joj je uvijek bila na prvom mjestu, no kako bi svojoj djeci pružila više no što je ona imala, morala je raditi. Da joj je suprug bio nevjerojatna podrška, dovoljno govori podatak da je dao otkaz na svom tadašnjem radnom mjestu kako bi joj pomogao oko svega.

Carole i Michael Middleton su roditelji Kate Middleton
Andy Hooper / dmg media / Profimedia 

Supružnici su u braku od 1980., a poznato je i kako Carole ima odličan odnos sa zetom, princem Williamom, što je Kate uvijek jako usrećivalo.