Potresi u Turskoj i Siriji šokirali su i rastužili brojne domaće političare i bivše političare koji su se oglasili na društvenim mrežama te izrazili suosjećanje.

Duboko sam ožalošćen gubitkom mnogih života u razornom potresu koji je jutros pogodio Tursku. Izražavam sućut Erdoganu i obiteljima žrtava i želim brz oporavak onima koji su ozlijeđeni. Solidarni smo s Turskom’, napisao je premijer Andrej Plenković.


‘U povodu katastrofalnog potresa koji je pogodio Tursku i susjedne zemlje, jutros s ministrima Davorom Božinovićem i Gordanom Grlićem Radmanom smo dogovorili da će Hrvatska u znak solidarnosti poslati tim za spašavanje od 40 ljudi’, dodao je u drugoj objavi na Twitteru.


Javila se i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Moje srce je uz one koji su pogođeni katastrofalnim potresom u Turskoj i Siriji. Šokirana sam i duboko ožalošćena ovom viješću. Pozivam na međunarodnu potporu za pomoć u spašavanju i oporavku’, poručila je.


Oglasili su se i Marin Miletić, Jadranka Kosor, Gordan Maras te Mirela Ahmetović.

‘Kada čovjek gleda ovaj užas u Turskoj, Siriji... razoran potres i tolika stradanja... ostaneš bez riječi. Smiluj se Gospodine ovome svijetu. Iskrena sućut obiteljima stradalih’, napisao je saborski zastupnik Marin Miletić.


Duboko suosjećanje sa stradalima u Turskoj. Velika nesreća, velika tuga’, poručila je bivša premijerka Jadranka Kosor te dodala: ‘Duboko suosjećanje i zbog žrtava razornog potresa u Siriji. Jadni ljudi’.

‘Strašne slike danas iz Turske i Sirije. Naše misli su uz ljude u nesreći. Nadam se da ćemo već danas kao država reagirati i poslati pomoć. Moraju znati i vidjeti da nisu sami. Čuvajte se, mislimo na vas!’, napisao je bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras.


Duboko suosjećam sa stradalima u Turskoj i Siriji iz kojih dolaze potresna izvješća. Brojne države šalju pomoć, uključujući Hrvatsku. Ljudskost ujedinjuje svijet’, poručila je saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a, Mirela Ahmetović.