Bivši predsjednik SDP-a, saborski zastupnik Davor Bernardić (43), imao je teško djetinjstvo. Njegov otac Damir bio je hrvatski branitelj. Iz rata se u Zagreb vratio 1994., i od tada dobivao samo loše plaćene poslove u privatnim zaštitarskim tvrtkama. Obitelj je, isticao je tada Bernardić, okusila batinu pretvorbe i privatizacije.

Davor Bernardić imao je teško djetinjstvo
STORY ARHIVA 

Njegovi roditelji, majka Dragica i otac Davor, razveli su se 1988. kad je njemu bilo osam, a bratu Darku šest godina. Kad je krenuo u srednju školu, njegova mama Dragica zbog besparice bila je primorana iznajmiti jednu sobu u njihovu stanu na Savici pa je Davor neko vrijeme živio kod oca u Ilici, a zatim se preselio baki i djedu na Remizu, gdje su prije živjeli, piše Jutarnji list.

Davor Bernardić imao je teško djetinjstvo
Instagram 

Dok je Bernardić završavao srednju školu, njegov otac dobio je otkaz kao zaštitar. U Hrvatskoj, pogođenoj teškom recesijom na kraju proteklog milenija, nije mogao naći drugi posao. Unatoč tome što je bio hrvatski branitelj, braniteljsku mirovinu nije uspio ostvariti i živio je od socijalne pomoći te je 1998. u 46. godini života preminuo od srca i posljedica PTSP-a.

Davor Bernardić imao je teško djetinjstvo
Dalibor Urukalovic/PIXSELL 

2001. majka Dragica teško je oboljela i više nije mogla raditi kao viša medicinska sestra. Stoga je Davor preuzeo veliki dio odgovornosti za brigu o majci i mlađem bratu. Preminula je 2009., nakon duge i teške bolesti.

Davor Bernardić i bivša supruga Irena
STORY ARHIVA 

Bernardić iza sebe ima propali brak sa suprugom Irenom s kojom se razveo nakon osam godina braka iz javnosti nepoznatih razloga. Političar je to potvrdio 2019. godine priopćenjem za medije. U veljači 2022. počeli su ga povezivati sa Slavonkom iz Čepina, Senkom Zavišić, a spominjale su se i zaruke. No do danas nema službene potvrde.