Iako nije prošlo mnogo vremena otkad je kralj Charles III (74) preuzeo tron, već se nameće pitanje, s obzirom na njegove godine, što će se dogoditi u slučaju njegove smrti. Kao što je smrt njegove majke, pokojne kraljice Elizabete II., bila predviđena planom za izvanredne situacije poznatim kao ‘Operacija Londonski most’, tako i postoje protokoli u slučaju kraljeve smrti – ‘Operacija Most Menai’.

Kralj Charles i kraljica Camilla varali su svoje supružnike
Profimedia 

Točni detalji operacije su naravno tajna, ali će vjerojatno imati sličan obrazac kao Londonski most, počevši od obavještavanja britanske vlade i lidera Commonwealtha, a zastave širom države bit će spuštene na pola koplja.

Očekuje se da će sahrana za kralja Charlesa početi odmah nakon objave vijesti o njegovoj smrti, a nakon perioda nacionalne žalosti, on će biti položen u Memorijalnu kapelica Georgea VI. u Windsoru.

Kralj Charles i kraljica Camilla varali su svoje supružnike
Profimedia 

Što će biti s Camillom ako Charles umre prije nje?

U slučaju kraljeve smrti, vjeruje se da će njegova suprugaCamilla zadržati svoju službenu titulu kraljice supruge. Međutim, neće biti kraljica regent (šef države), već će nastaviti obavljati svoju dužnost prema novom šefu države, jer nije imenovana u kraljevskoj liniji nasljedstva.

Kralj Charles i kraljica Camilla varali su svoje supružnike
Profimedia 

Princ William trenutačno je prvi u redu za prijestolje, stoga će on postati kralj kad njegov otac umre. Nakon Williama, linija nasljedstava ide preko njegove djece – princa Georgea, princeze Charlotte i princa Louisa. Mlađi sin kralja Charlesa, princ Harry, tek je u redu za tron nakon djece svog brata, a nakon njega slijede njegova djeca – princ Archie i princeza Lilibet.