Milan Bandić je bio svugdje prisutan i nije se skrivao od medija, no to se ne bi moglo reći za njegovu samozatajnu supruguVesnu. Par se rijetko pojavljivao u javnosti, a Vesna se nije miješala u Milanov posao te bi se moglo reći da je gotovo 40 zajedničkih godina provela u njegovoj sjeni.

Upoznali su se na jednom plesnjaku dok je Milan bio brucoš na Fakultetu političkih znanosti, a ona upravo završila Školu primijenjenih umjetnosti. Njihova se ljubav brzo rasplamsala te im je veza uskoro postala ozbiljna i otpočeli su zajednički život.

Milan i Vesna Bandić imaju jednu kćer
Patrik Macek/PIXSELL 

Vjenčali su se 1981. u njegovoj rodnoj Hercegovini gdje je on želio i ostati nakon fakulteta, no zbog Vesne se vratio u Zagreb. Ona je u jednom intervjuu rekla da je Milan za nju savršen muškarac.

'Za mene je on savršen muškarac. Zajednički dijelimo ljubav prema obitelji, koju smatramo svojim najvećim blagom i poštujemo kršćanske vrijednosti. Imam osjećaj za pravdu i potrebe običnih ljudi, što jest blisko socijaldemokraciji, ali i socijalnom nauku Katoličke crkve’, rekla je za Večernji list.

Milan je također povremeno podijelio neke detalje iz njihovog privatnog života, a društvenim mrežama se i danas dijeli njegova izjava o tome kako ‘omekšava’ suprugu kad se posvađaju.

Kad se moja Vesna i ja posvađamo, zatvorim se u kuhinju, dobro je zagrijem da se sve prožme mirisima. I dok ona u šlafroku guli krumpir, ja na zamagljenom staklu napišem ‘I love you’’, rekao je on jednom prilikom.

Milan Bandić bio je u braku s Vesnom Bandić
STORY ARHIVA 

Inače, poznata je i njihova fiktivna rastava devedesetih. kad su se razveli kako bi Vesna mogla po povoljnijim uvjetima otkupiti stan u Preradovićevoj ulici gdje je živjela njezina baka.

Rastava i kratki odvojeni život Milanu i meni dogodili su se 1993. godine. No obnovili smo brak i sretni smo zajedno’, rekla je u istom intervjuu, ne navodeći razloge. Brak su obnovili 2003. godine.

Ništa manje samozatajna od svoje majke nije njihova kći jedinica Ana-Marija, a njezinu povučenost iz javnosti isticao je i Bandić.

Moju kćer nitko ne može zamijeniti. Moja Ana-Marija živi, vidite da za nju nitko ne zna, znači da je dobra cura. Inače, drugi bi na njezinom mjestu prevrnuli Zagreb naopako’, rekao je jednom prilikom za Novu TV.

Ana-Marija Bandić kći je Milana Bandića
ŽELJKO HLADIKA/PIXSELL 

Ana-Marija se u jednom intervjuu predstavila kao ‘jednostavna cura iz obične zagrebačke obitelji’.

Kad me netko pita kako se prezivam, ne moram dva puta ponavljati. Moje prezime klasična je priča, svi misle da mi je život zbog njega bajka. Ne mislim reći da mi nešto nedostaje, ali zbog sebe želim svima dokazati da se znam brinuti za sebe i da ne moram živjeti pod staklenim zvonom’, rekla je za Večernji list.


Vesna i Milan ostali su zajedno sve do njegove smrti 28. veljače 2021. godine. Inače, Vesna se početkom prošle godine našla u centru pozornosti nakon što je dala prvi intervju nakon suprugove smrti te se požalila da joj on jako nedostaje i da se teško financijski snalazi.

Nedostaje mi muž. Milan je bio moja stijena. Ako sam nešto trebala, ako je bila nekakva frka ili nešto što je trebalo brzo riješiti, samo bih ga nazvala i sve bi bilo gotovo u minuti’, rekla je za Jutarnji list i dodala da sad nema koga zvati.

Požalila se i da ima financijskih problema, budući da joj je Milan ostavio mirovinu od 6800 kuna, a režije u velikom stanu u Bužanovoj su, navodi, zimi i po 6000 kuna.

Milan i Vesna Bandić imaju jednu kćer
ŽARKO BAŠIĆ/PIXSELL 

'Ostat ću bez ičega. Njegova mirovina, koju sam dobila, jedva mi pokriva režije koje budu po četiri, pet tisuća pa zimi i 6000 kuna jer je stan velik, a imam mirovinu 6800 kuna. Od čega ću živjeti? Ponekad mislim: 'Milane, dragi, ali samo si mi probleme ostavio?', rekla je.

U intervjuu se osvrnula i na napise da je njezin suprug u trenutku smrti bio s Natalijom Pricom. Istaknula je da ne zna gdje je on bio, no da nikad nije bila ljubomorna.

Znate i sami da je bilo raznih priča pa tako i ona da je bio s Natalijom. Moram reći da nisam ljubomorna, nikad nisam bila ljubomorna, nije mi to smetalo. Gdje god je bio, bio je’, zaključila je.