Iako je pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svojevremeno bio prisutan uvijek i svugdje, njegova najuža obitelj funkcionirala je bitno drugačije.

Sa samozatajnom se suprugom Vesnom rijetko pojavljivao u javnosti, ona se nije miješala u njegov posao pa zbog toga možemo reći da je gotovo 40 zajedničkih godina provela u njegovoj sjeni.

A tajanstveno je živjela te i dalje živi i njihova kći jedinica Ana-Marija. ‘Moju kćer nitko ne može zamijeniti. Moja Ana-Marija živi, vidite da za nju nitko ne zna, znači da je dobra cura. Inače, drugi bi na njenom mjestu prevrnuli Zagreb naopako’, rekao je Milan jednom prilikom za Novu TV.

Vesna i Milan Bandić dok je on bio živ
ŽARKO BAŠIĆ/PIXSELL 

I doista... U javnosti smo je mogli vidjeti iznimno rijetko, nije svojoj obitelji stvarala probleme, nisu je povezivali ni sa kakvim skandalima. štoviše, jedini intervju koji je ikada dala, bio je onaj 2009. godine kada se Bandić kandidirao za predsjednika države.

U to je vrijeme pohađala zadnju godinu studija matematike na PMF-u, imala 27 godina te bila u vezi s dečkom Vanjom. A kada je obrazovanje u pitanju, čini se da je Milan imao drugačije planove za nju. 'Sa 18 godina nisam znala čime se zapravo želim baviti. Svidjela mi se medicina iako u obitelji nitko nije liječnik. U osnovnoj školi i matematičkoj gimnaziji bila sam odlična učenica, a osjetila sam i da tata priželjkuje da jednog dana postanem liječnica. Vjerovala sam da ću medicinu završiti, ali onda sam shvatila da me matematika više privlači', rekla je tada za Večernji.hr. Diplomirala je 2012. godine nakon čega se zaposlila u jednoj informatičkoj tvrtki.

'Kad me netko pita kako se prezivam, ne moram dva puta ponavljati. Moje prezime klasična je priča, svi misle da mi je život zbog njega bajka. Ne mislim reći da mi nešto nedostaje, ali zbog sebe želim svima dokazati da se znam brinuti za sebe i da ne moram živjeti pod staklenim zvonom', rekla je tada Bandićeva kći opisujući sebe kao jednostavnu djevojkom iz obične zagrebačke obitelji.

Iako Bandićeva kći nikada previše nije punila medijske stupce, to se mrvicu promijenilo kada je 2020. godine od roditelja dobila stan u vrijednosti od 854 tisuće kuna u središtu Zagreba koji su Bandići kupili bez kredita od Željka Šelendića.

Inače, Ana-Marija ima otvoren oprofil na Instagramu gdje većinom objavljuje fotografije svojih ljubimaca. U opisu joj piše da su dečko i ona vlasnici tri mace - Mucke, Brusha i Gisma te da roditelji imaju zlatnog retrivera Rudija, kojeg domaća javnost itekako zna, rođenog 12. prosinca 2007. godine.

Milan i njegova supruga Vesna upoznali su se na jednom plesnjaku dok je Milan bio brucoš na Fakultetu političkih znanosti, a ona taman završila Školu primijenjenih umjetnosti. Vjenčali su se 1981. u njegovoj rodnoj Hercegovini gdje je on želio i ostati nakon fakulteta, no zbog Vesne se vratio u Zagreb.

Zajedno su ostali sve do njegove smrti 28. veljače prošle godine. ‘Kad se moja Vesna i ja posvađamo, zatvorim se u kuhinju, dobro je zagrijem da se sve prožme mirisima. I dok ona u šlafroku guli krumpir, ja na zamagljenom staklu napišem ‘I love you’’, rekao je on jednom prilikom.

Inače, poznata je i njihova fiktivna rastava devedesetih. kad su se razveli kako bi Vesna mogla po povoljnijim uvjetima otkupiti stan u Preradovićevoj ulici gdje je živjela njena baka. Brak su obnovili 2003. godine.

Milan Bandić preminuo je krajem veljače 2021. godine.