Kate Middleton opet se našla u središtu pozornost. Naime, navodno je ona bila ta koja stoji iza slavne izjave kraljevske obitelji protiv voditeljice Oprah Winfrey nakon intervjua s princom Harryjem i Meghan Markle.
Izvori za Daily Mail rekli su kako je Kate ta koja 'kontrolira sve u palači'. Princeza od Walesa optužena je da je mnogo ‘čvršća’, nego što se čini, a šuška se da je već prije nekog vremena ‘bacila oko’ na krunu.

Princ William i Kate Middleton u braku su od 2011.
Profimedia 

U ažuriranoj verziji svoje knjige ‘Courtiers’, Valentine Low, kraljevski dopisnik za Times, rekao je da princeza igra ‘na duge staze’. On tvrdi da je Kate jednom čak i rekla da će ‘biti kraljica’. Stručnjak za kraljevsku obitelj objasnio je da je Kate odigrala ključnu ulogu u raspletu intervjua poznatog bivšeg kraljevskog para kod Oprah. Kao odgovor na revolucionarne tvrdnje iz ožujka 2021., Kate je navodno zauzela čvrst stav, predloživši izmjene službene kraljevske izjave koju je odobrila kraljica.

Princ William i Kate Middleton u braku su od 2011.
Profimedia 

Tvrdi se da je princeza od Walesa nakon kontroverznog intervjua rekla da će ‘povijest suditi o ovome’. Nakon optužbi za rasizam i diskriminaciju koje su iznijeli Harry i Meghan protiv kraljevske obitelji, Buckinghamska palača objavila je priopćenje u kojem se priznaje da, iako se ‘neka sjećanja mogu razlikovati’, s njima postupa s najvećom ozbiljnošću i da će se o kontroverznom intervjuu s njima razgovarati privatno, odnosno, unutar obitelji. Izvori navode da je Kate inzistirala na uključivanju pojma ‘sjećanja’ u službenu izjavu.

Princ William i Kate Middleton u braku su od 2011.
Profimedia 

Prema pisanju stranih medija, princ William je u potpunosti podržao suprugu Kate. Također, u cijeloj priči spominjao se i rasizam. Meghan i Harry tvrdili da je palača bila ‘zabrinuta’ oko moguće boje kože njihovog sina Archieja. Šokantna tvrdnja pokrenula je krizne razgovore u Buckinghamskoj palači, kojoj je već bilo teško s hospitaliziranim princom Philipom. Meghan je rekla Oprah da je često telefonirala s kraljicom kako bi provjerila njegovo stanje, jer je proveo gotovo mjesec dana u bolnici dok se liječio od infekcije.

Kraljica Elizabeta II. navodno nije voljela Meghan Markle
Paul Marriott / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Zanimljivo, tim dvorjana ostao je budan preko noći kako bi gledali intervju Meghan i Harryja koji je prikazan na američkoj televiziji u ranim jutarnjim satima po britanskom vremenu. Iako su visoki dužnosnici raspravljali o tome kako se nositi s tvrdnjama iznesenima u kontroverznom intervjuu, palača nije imala spreman odgovor.

Kraljevska obitelj
Profimedia 

Jedan od razloga je bio taj što je pokojna kraljica bila nepokolebljiva i htjela je prva pogledati program. To je značilo da moraju čekati prikazivanje na ITV-u u ponedjeljak navečer… William i Kate sjedili su zajedno na sofi te sa svojim dužnosnicima razgovarali o tome kako se nositi s riskantnim optužbama Sussexovih’, stoji u knjizi autora Lowa.

Princ William i Kate Middleton u braku su od 2011.
Profimedia 

Meghan je također izjavila u intervjuu s Oprah da je Kate bila ta koja ju je rasplakala, a ne obrnuto, kako se ranije pisalo. Vojvotkinja od Sussexa rekla je da je oprostila Kate koja joj je kupila cvijeće kako bi se ispričala za incident.