Bivši 'prvi gospodin' Hrvatske, Jakov Kitarović, viđen je u rijetkom izlasku u javnost.

Kitarović je snimljen u svečanoj loži na susretu rukometne Lige prvaka između PPD-a Zagreb i PSG-a u zagrebačkoj Areni. Društvo su mu pravili bivši premijer Zlatko Mateša i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Kolinda Grabar-Kitarović i Jakov Kitarović u braku su od 1996. godine
Profimedia 

Ponovno, s njim nije bila supruga Kolinda Grabar-Kitarović koja na sva javna događanja dolazi u sasvim drugačijem društvu, ali i u privatno vrijeme se čini kao da je sve manje sa suprugom, a više s prijateljima.

Tako je nedavno posjetila Međugorje u ženskom društvu, no za vrijeme njenog predsjedničkog mandata, Jakov se pojavljivao s njom.

Kada je u pitanju njihova ljubavna priča, Jakov i Kolinda upoznali su se 1989. još u studentskim danima, a ona je jednom prilikom otkrila da se prvi susret dogodio na jednoj zabavi za Novu godinu.

‘Upoznala nas je zajednička prijateljica na jednoj novogodišnjoj zabavi. Imali smo mnogo tema za razgovor, oboje smo voljeli putovati, imali slične poglede na svijet i tako smo se složili’, ispričala je ona.

Vjenčali su se 1996. u Bakru u crkvi Svetog Andreja te imaju dvoje djece. Kći Katarina rodila se 2001., a sin Luka dvije godine kasnije.