Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar već neko vrijeme traži posao, a sad je objavio nekoliko novih statusa na Facebooku u kojima se raspisao o tome kakve uvjete želi i što mu potencijalni poslodavci nude.

Ivan Pernar je bivši saborski zastupnik
Facebook 

Danas sam pričao s mladim Cavtaćaninom koji mi je stisnuo ruku zbog stavova o vrijednosti rada. Našem narodu je normalno da neka djevojka zarađuje 200.000 dolara na OnlyFansu jer pokazuje sise ili da netko zarađuje 20 milijuna godišnje jer gura loptu. A kad kažeš da bi htio plaću 5000 eura mjesečno, onda se zgražaju i iščuđavaju ko pura dreku. On ima posao obiteljski i voli ga jako. Pitao sam ga kad bi ga netko pitao da radi za 1000 eura mjesečno kako bi to pitanje doživio. Veli da bi ga primio kao provokaciju i uvredu. Kaže da je on malo skromniji od mene, da bi on pristao raditi i za 3000 eura, ali nipošto sezonski nego kroz cijelu godinu i da mu se sviđa moj stav jer uopće na kraju nije stvar u novcu, nego je pitanje da li ti sebe i svoj rad cijeniš. Nažalost, većina u našem narodu ne cijeni sebe, pa ih posljedično ni drugi ne cijene i daju im mizerne plaće.Tuđman je nažalost u pravu kad je rekao da je naš narod sitnozuba stoka jer kad vidim kako razmišljaju i kakvo im je stanje svijesti ne čudi me što ih se gazi, nego što ih se ne gazi još i više. Bitno je da su ih roditelji doma učili da šute i trpe, e moj narode dokle više?!’, napisao je u prvoj objavi.

Kad vidim kako većina razmišlja drago mi je što gazde voze Mercedese, a sirotinja radi za minimalac. Ne zato jer to smatram normalnim, nego zato jer je našem narodu normalno da im gazda živi u vili, a oni da budu podstanari. Ali problem nije u gazdama, problem je u glavama tih radnika koji ne shvaćaju da je u normalnom društvu normalno da radnici žive, a ne samo životare. I još što je bitna stvar, ne tražim ja poslodavca, stalno je narativ da ja tražim posao. Istina je obratna, ali to komunjarama nije jasno, poslodavac traži radnika, a ne radnik poslodavca!! Kad ja tražim poslodavca koji ima 5000 eura za plaću znači da se radi o vrhunskom poslu i vrhunskom poslodavcu. Samo takav mene zanima, ništa manje od toga. Ne želim radit za nekoga tko sebi gradi vile u Istri, a blagajnice mu rade za mizeriju. Ne zanimaju me takvi poslodavci, ali haj ti to objasni prosječnom Hrvatu koji kad se boriš za sebe odmah te naziva svakakvim imenima jer u glavi ima samo dvije riječi - šuti i trpi’, poručio je u idućem statusu.

Zatim je napisao da je u pregovorima s jednim poslodavcem kojem je rekao da su njegova očekivanja za plaću 5000 eura neto.

Ivan Pernar je bivši saborski zastupnik
Facebook 

Međutim, on mi je rekao da se treba uozbiljiti i osvrnuti oko sebe, pogledati komentare na fejsu, iliti kako narod diše i da bi mi bilo jasno da većina smatra da ja zapravo nemam nikakva znanja i vještine kojima bi ostvario takvu plaću, te da mi on nudi minimalac. Nakon razgovora s njim, došao sam do zaključka da ipak ne bi trebalo tražit 5000 eura i da bi trebao poslušati one koji mi govore da ja želim raditi da bi prihvatio bilo kakvu plaću umjesto da postavljam svoje uvjete, tako da je vrlo moguće da ću uskoro početi raditi za minimalac. Već znam da će naslovi biti "nekad saborski zastupnik danas radi za manju plaću od Nepalaca", ali nije me briga za zle jezike. Treba biti ponizan i skroman, šutjeti i trpjeti, moliti i raditi i naravno bit sretan da mi itko uopće nudi posao! Javim vam sve o konačnom ishodu tih pregovora! I naravno objavit ću javno svoj odrezak od plaće prvom prilikom kako ne bi bilo sumnje u istinitost onog što govorim!’, zaključio je.