Za razliku od većine domaćih političara, Davor Božinović ne skriva privatni život kao zmija noge. Ministar unutarnjih poslova se više puta pojavio s atraktivnom suprugomJasnom na nekom događaju, a jednom prilikom otkrio je koliko mu ona znači i kako su se upoznali.

'Bez supruge danas ne bih bio ovo što jesam, a ljepota je našeg odnosa u povezanosti, bliskosti i poštovanju. Moram priznati da sam se zacopao preko ušiju, i da, bilo je to na prvi pogled. Tako da ne samo da me unučica vrti oko prsta, rekao bih i da moja Jasna ima jednaku takvu moć jer njoj ni za što nikada nisam znao reći 'ne'. Puno razgovaramo i iznimno mi je važno njezino mišljenje. Upoznali smo se još kao klinci u Tivtu, njoj je tada bilo 17 godina i bila je najljepša i najpametnija djevojka u gradu, a u mojim očima i srcu i danas je ista ta djevojka', ispričao je za Večernji list.

Davor i Jasna Božinović imaju dvoje djece
Josip Regović/PIXSELL 

Tportal je svojedobno otkrio da Jasna ima privatnu stomatološku ordinaciju i donirala je 10.000 kuna u predizbornoj kampanji HDZ-a. Inače, supružnici žive u Zaprešiću.

'Kažu da nas život odvede upravo onamo gdje i trebamo biti. Zaprešić je prekrasan i nisam ni trenutka požalio što smo taj grad odabrali za život. Štoviše, preporučio bih ga mladim obiteljima, to je oaza opuštenosti', smatra Božinović.

Davor Božinović je ministar unutarnjih poslova
Robert Anić/PIXSELL 

Kada su tijekom pandemije bili zatvoreni frizerski saloni, ministar je otkrio da je supruga posegnula za škarama i napravila mu frizuru.

'Frizuru stiliziram uz pomoć gela, a nedavno me je ošišala žena. Imamo iskustva još iz mladosti jer me je dok smo hodali znala tu i tamo ošišati. Kako je inače stomatolog, vješta je s rukama', rekao je za 24sata.

Davor i Jasna Božinović imaju dvoje djece
ŽARKO BAŠIĆ/PIXSELL 

Božinović ima dvoje djece s Jasnom, a u lipnju 2020. progovorio je o svojoj unuci Kiari.

'Kiara je u život naše obitelji unijela mnoštvo smijeha, ljubavi i topline. U ovih 14 mjeseci otkad je ušla u naš svijet i obogatila ga onako kako nisam mogao ni zamisliti, osjećam se kao novi čovjek. Nakon dvije kćeri, koje imaju posebno i nezamjenjivo mjesto u mom srcu i na koje sam iznimno ponosan, nisam ni slutio koliko se snažni osjećaji razviju kada u naručju držite dijete svojega djeteta. Njezini su osmijeh i vedrina neodoljivi. Oborila je s nogu cijelu obitelj. Ovih je dana i prohodala, a ono što mi jako nedostaje s njom je upravo vrijeme. Da ne spominjem kako sam se osjećao kada je više od dva mjeseca nisam vidio, koliko je trajala izolacija zbog korona krize. I baš u to vrijeme proslavila je svoj prvi rođendan. E toga dana mi je bilo posebno emotivno teško, gledati je samu s tortom i prvom rođendanskom svjećicom. To su trenuci i slike koje pamtite dok ste živi. Ona je moja prva unučica i u budućnosti priželjkujem još unučadi jer, kako sam već negdje i kazao, svrhu svoga postojanja zaokružio sam onoga trenutka kada sam postao djed', rekao je za Večernji list.