Bivši ministar zdravstva, Darko Milinović (59), oduvijek je plijenio pozornost svojim osebujnim karakterom. Nikad nije skrivao da mu je obitelj na prvom mjestu, a sa suprugom Blaženkom u braku je 34 godine.

Upoznali su se u rodnom Gospiću, a dobro su se poznavali i prije nego su uplovili u bračnu luku u kojoj su dobili troje sad već odrasle djece na koje je bivši ministar ponosan. Blaženka je po struci ekonomistica, a cijela obitelj ima mnogo hobija.

Darko Milinović godinama je u braku sa suprugom Blaženkom
Hrvoje Jelavić/PIXSELL 

Mi smo vam jedna sportska obitelj. Ja igram nogomet od malena, ali već deset godina svakog petka i nedjelje s istom ekipom u Gospiću ‘haklam’ mali nogomet. Ekipe nam se zovu Bijeli i Plavi i ozbiljno doživljavamo naše susrete pa neki put bude i oštro’, ispričao je u intervjuu za Jutarnji list 2012. godine.

Darko Milinović godinama je u braku sa suprugom Blaženkom
Boris Scitar/PIXSELL 

Dodao je kako je podrška najveća stvar u obitelji, a njegova podržava njega u njegovim političkim ambicijamaOsim nogometa, poznato je da je bivši ministar strastveni zaljubljenik u motocikle i već godinama uživa vrijeme provoditi na stazi na Grobniku.


Prije tri godine doživio je prometnu nesreću kad je pao s motora i teško se ozlijedio. Morao je na operaciju zbog loma ključne kosti, no toga nije spriječilo da ponovno sjedne na motocikl.

'Sreća pa sam u odličnoj tjelesnoj kondiciji, zato ću se i brže oporaviti. Dobra forma me spasila. Da je netko tko nije sportski tip ovako pao, ne znam kako bi prošao’, rekao je tada za 24sata.