Na zagrebačkom Mirogoju okupili su se brojni političari i bivši političari na posljednjem ispraćaju Miroslava Ćire Blaževića. Među ostalim, stigao je bivši ministar financija Zdravko Marić. Nosio je crni kaput, a stajling je upotpunio sunčanim naočalama.

Zdravko Marić na sprovodu Ćire Blaževića
Robert Gašpert 

Podsjetimo, Marić je šokirao javnost u srpnju prošle godine nakon što je dao ostavku sa svoje funkcije koju je obnašao od 2016. godine.

'Ovo nije bila laka odluka. Prije šest i pol godina uzeo sam ovu ulogu, drugu najvažniju ulogu u mom životu, nakon uloge oca... U ovom trenutku nemam obećan, dogovoren, ugovoren angažman s bilo kojom državnom, javnom, međunarodnom ili domaćom institucijom. Isto tako nemam dogovoren angažman s nekom privatnom tvrtkom. Zdravstveno i psihofizički sam također dobro. Bilo koji budući posao radit ću punim kapacitetom. Kad će to biti još ne znam', rekao je Marić na konferenciji za medije.

Na samom su ga kraju preplavile i emocije kada je izjavio da je njegova obitelj ponijela najveći teret te da im je vrijeme da im se oduži.

Zdravko Marić i supruga Nataša imaju dvoje djece
PIXSELL 

Inače, bivši ministar u braku je sa suprugom Natašom s kojom je dobio i dvoje djece. Upoznali su se u srednjoj školi, a zaljubili tijekom studiranja. Iako rijetko priča o privatnom životu, u travnju 2020. je otkrio da s obitelji provodi vrijeme tijekom pandemije.

'Prije tri godine smo klince naučili kartati belu i to se pokazao kao sjajan potez sada u vrijeme korone. Igramo obiteljski i to bude mrak, kćerka najbolje prati karte i najbolje podnosi poraz. Ja nikad nisam znao gubiti, ali ponesem se sportski', ispričao je u podcastu BizCasting pa se osvrnuo i na njegovu i Natašinu ljubavnu priču.

'Znali smo se još iz srednje škole, ali nismo tada hodali, bili smo dio ekipe. Tek smo na faksu prohodali. To je bila jedna jako lijepa faza - bili smo prijatelji pa smo prohodali, a sada smo u braku i imamo predivnu obitelj i divnu djecu', rekao je tada bivši ministar.