Bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras, aktivan je na Facebooku, gdje redovito komentira aktualnosti ili dijeli privatne fotografije. Sada je objavio novi status.

Jadno je što su neki uspjeli na najnižim homofobnim strastima i stigmatiziranju naših sugrađanima postati vijest u Hrvatskoj. Pune su ih novine i televizija, maltretiraju ljude i dalje, a svemu tome se ne nazire kraj. Potpuno je pogrešno bilo reagirati na njih. Oni se tako hrane. Za njih je najbolji lijek ignorancija. Srećom Let 3 nam je kao društvu zadnjih dana osvjetlao obraz. Bok!’, napisao je.


Inače, Maras je glasao za pobjedu Leta 3 na ovogodišnjoj Dori, a onda se oglasio nakon njihove pobjede.

Jasno je da se avangardni izričaj Let 3 neće svidjeti svima. I ne treba. Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Nažalost sada će se javno zgražati i postat će glasni oni koji našu zemlju žele pretvoriti zatucanu konzervativnu prćiju. Gdje je jedino njihov izričaj prihvatljiv. Gdje je prihvatljivo da se krade, ali nije prihvatljivo da se na pozornici ima ruža u guzici. Gdje je prihvatljivo da se ljudima ograničavaju prava, a onda se nedjeljom sjedi u prvom redu na misi. Gdje se na rat odgovara busanjem u prsa i slanjem oružja, ali se ne prihvaća da umjetnici mogu poslati jaču poruku od stotinu tenkova. Gdje je sve različito opasno i neprihvatljivo’, napisao je i dodao:


Ja ne želim takvu državu. Ja želim državu gdje je različito poželjno ukoliko nikoga ne ugrožava. Ja želim progresivnu zemlju jer jedino tako možemo postati bolje i pravednije društvo. Pobjeda Let 3 je super vijest, ali neka vas ne zavara. Daleko smo mi od progresivnog, pravednog društva i velika je borba ispred nas. Ali se ne predajemo i znam da ćemo uspjeti!’.