Bivša ministrica vanjskih i europskih poslova, Vesna Pusić i njezin suprug Jurgis Oniunas u braku su od 1986. i imaju kćer.

Vesna Pusić sa suprugom
Antonio Bronic/HaloPix 

Tko je kći Vesne Pusić?

Ona je Daina Oniunas-Pusić, ima 38 godina i živi u Londonu. Po zanimanju je filmska redateljica, a krajem listopada 2022. potpisala je ugovor s utjecajnom losanđeleškom agencijom za talente Creative Artists Agency (CAA), piše Jutarnji list.

Do sada je snimila niz uspješnih kratkometražnih igranih filmova. Film ‘Rhonna & Donna’ (2016.) nagrađen je na Međunarodnom filmskom festivalu u Brooklynu i Filmskom festivalu Woods Hole, ‘The Beast’ (2015.) nagrađen je na Filmskom festivalu u Los Angelesu i na Zagreb Film Festivalu, ‘Elephants’ (2013.) je na Danima hrvatskog filma dobio nagradu za najbolji scenarij te nagradu ‘Jelena Rajković’ za najbolju mladu redateljicu.

Daina Oniunas-Pusić je kći Vesne Pusić
Nina Djurdjevic/PIXSELL 

Njezin prvi dugometražni igrani film ‘Tuesday’ premijerno je prikazan na 50. izdanju filmskog festivala Telluride koji se održavao od 31. kolovoza do 4. rujna ove godine u istoimenom gradu u američkoj saveznoj državi Colorado.

U filmu glumi Julia Louis-Dreyfus, jedna od najpoznatijih američkih glumica koja je svjetsku slavu stekla ulogom Elaine u kultnoj seriji ‘Seinfeld’.

Telluride je bio prvi festival koji je prikazao moje kratkometražne igrane filmove i velika mi je čast da će se moj prvi dugometražni film prikazati upravo na njemu. Neusporediva Julia Louis-Dreyfus predstavit će ga u Coloradu’, napisala je Oniunas-Pusić na Instagramu uoči premijere filma.

Daina Oniunas-Pusić je kći Vesne Pusić
Nina Djurdjevic/PIXSELL 

Počašćena sam i sretna što sam bila dio vizije i kreacije Daine Oniunas-Pusić. Jako je volim’, napisala je u komentaru te objave Louis-Dreyfus.

Kad je u pitanju njezin ljubavni život, Daina Oniunas-Pusić bila je u vezi s Goranom Bogdanom, jednim od najpopularnijh glumaca u regiji. Prekinuli su 2009. nakon četiri i pol godine veze, pisali su tad domaći mediji.

Goran Bogdan je popularni glumac
Robert Anic/PIXSELL 

Da, istina je, Daina i ja smo prekinuli, ima tome već nekoliko dana i to je sve što mogu ja o tome reći. Zašto se to dogodilo nije važno jer je važnije od svega napomenuti da smo poslije veze ostali super prijatelji, čujemo se i nastavit ćemo surađivati’, rekao je Bogdan za Večernji list.

Šuškalo se da ga je Daina ostavila zbog zbog studenta glume Hrvoja Belanovića, no to nikad nije potvrđeno.