Na današnji dan prije godinu dana počela je ruska invazija na Ukrajinu. Ruski predsjednik Vladimir Putin nedavno se obratio naciji i svijetu. Održao je govor u Gostinom dvoru u Moskvi i dočekan je glasnim aplauzom, a pažnju je privuklo njegovo lice.

Vladimir Putin je ruski predsjednik
Profimedia 

Naime, već se neko vrijeme priča da se kontroverzni političar podvrgnuo plastičnim operacijama pomlađivanja i zatezanja lica, a njegov govor samo je potaknuo nova šuškanja o estetskim zahvatima.

Vladimir Putin je ruski predsjednik
Profimedia 

Dovoljno je da pogledate njegove fotografije iz mladosti da biste zaključili kako je nešto radio s licem.

Vladimir Putin podvrgnuo se estetskim zahvatima
Profimedia 

Njegovo lice ranije je analizirao plastični kirurg dr. Gary Motykie.

Putinovo čelo je glađe pa postoji sumnja da je u nekom trenutku išao na botoks te da vjerojatno tu i tamo nastavlja stavljati malo botoksa. A onda se dogodila 2014. kad smo Putina vidjeli na Olimpijskim igrama, gdje mu je lice izgledalo punije. Kao što uvijek kažem, punije lice može biti posljedica kada se netko udeblja. No, ako pogledamo njegovo tijelo, primjećujemo da se nije puno udebljao te da je najvjerojatnije imao neke filere lica ili tu i tamo neke sitne popravke. Mislim da je to u redu jer na taj način izgleda malo mlađe, vitalnije i odmorno’, rekao je.

Vladimir Putin podvrgnuo se estetskim zahvatima
Profimedia 

Na YouTubeu čak postoje videa stručnjaka koji analiziraju kako bi 70-godišnji Putin izgledao da se nije podvrgnuo estetskim zahvatima.

Vladimir Putin bez plastičnih operacija
YouTube/screenshot 

Ljudi u njegovim godinama za koje znate da su blizu 70 godina bi trebali imati više bora na čelu, vrećice ispod očiju, promijenila bi se nijansa kože te bi imao više bora. Putinovo lice bi trebalo pokazivati malo više znakova starenja kada se približi 70-oj. Zanimljivo je da se nije odlučio na transplantaciju kose. To je jedna velika stvar za muškarce što se tiče mlađeg i vitalnijeg izgleda. Ne čini se da je to učinio’, ispričao je plastični kirurg, a potom zaključio:

Vladimir Putin podvrgnuo se estetskim zahvatima
Profimedia 

Gledajući fotografije Vladimira Putina jednu pored druge, neke od promjena koje vidimo su na čelu, čelo je glađe, ima manje bora, što dovodi do sumnje da je stavio botoks. Taj srednji dio lica izgleda punije, mislim da je definitivno stavio filere’.