Ruski predsjednik Vladimir Putin (70) danas se obratio naciji i svijetu. Održao je govor u Gostinom dvoru u Moskvi i dočekan je glasnim aplauzom, a pažnju je privuklo njegovo lice.

Vladimir Putin je ruski predsjednik
Profimedia 

Naime, već se neko vrijeme priča da se kontroverzni političar podvrgnuo plastičnim operacijama pomlađivanja i zatezanja lica, a njegov govor samo je potaknuo nova šuškanja o estetskim zahvatima.

Vladimir Putin je ruski predsjednik
Profimedia 

A nije se samo Putin ‘pomladio’, već i njegova navodna ljubavnicaAlina Kabaeva. Bivša gimnastičarka i olimpijska prvakinja nedavno je bila u Sochiju, gdje je otvorila novi centar za gimnastiku.

Alina Kabaeva je navodna Putinova ljubavnica
Profimedia 

Ova 39-godišnjakinja nije željela razgovarati o ratu o Ukrajini, niti je odgovarala ni na kakva pitanja o Putinu, već se obratila isključivo kolegicama gimnastičarkama. Medijima je bila zanimljiva njezina pojava, odnosno lice koje izgleda znatno drukčije nego prije.

Alina Kabaeva je navodna Putinova ljubavnica
Profimedia 

Inače, Putin je u svom govoru, koji je mnoge šokirao, optužio Ukrajinu da je pokrenula rat.

Nijedna zemlja nema toliko vojnih baza kao SAD širom svijeta. Cijeli svijet je pokriven njihovim bazama, imaju ih na stotine’ rekao je među ostalim i dodao kako je Rusija tražila sigurnosna jamstva.

Vladimir Putin je ruski predsjednik
Profimedia 

‘Naše zahtjeve su odbili i bilo je jasno da prijetnja raste. Do veljače prošle godine sve je bilo spremno za vojnu akciju u Donbasu. Kijevski režim je dobio oružje za napad na Donbas i 2014. i 2015. godine. Sve to je bilo kontra dokumenata koje je prihvatilo Vijeće sigurnosti UN-a. Želim ponoviti - oni su počeli rat, a mi smo koristili silu da ga spriječimo’, poručio je.