Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegova supruga, saborska zastupnica Marijana Puljak, pohvalili su se uspjehom svoje starije kćeri Eme koja je na jednoj konferenciji održala predavanje o kvantnim računalima.

Nema veće sreće nego kad te dijete, u ovom slučaju Ema, nadmaši. Sad se mogu posvetiti politici’, napisao je Ivica.

Pročitajte što dite materino, Ema, kaže o kvantnim računalima. Nekidan smo je slušali na AI2Future 2023 Zagreb i baš smo bili ponosni na nju’, poručila je Marijana.

Inače, Ema Puljak ima 27 godina i magistrirala je na FER-u, smjer računarstvo, a potom upisala doktorat u Barceloni, otkrio je Ivica u intervjuu za Story prošle godine. Bračni par Puljak u braku je od 1995. i imaju troje djece – sina Tomu i kćeri Emu te Ivu.

Marijana Puljak s djecom
MIROSLAV LELAS/PIXSELL 

Naravno da se brinem za djecu, ali nisam im stalno za vratom. Važno nam je znati da je sve u redu s njima, a čujemo se po potrebi. U današnje doba videopoziva na raznim kanalima, mobitelima, laptopima i kad smo daleko, čini se kao da smo svi blizu. Jer kad god trebamo jedni druge, vrlo brzo se čujemo i vidimo. Naša su djeca zaista samostalna, izrasli su u vrijedne mlade ljude i, ako nisam dosad dovoljno naglasila, jako smo ponosni na njih’, rekla je Marijana za Story.