Bivši američki predsjednik Donald Trump (77) je od 2005. u braku sa suprugom Melanijom (53), a par ima 17-godišnjeg sina Barrona.

Melania i Donald Trump u braku su od 2005.
Profimedia 

Tko su roditelji Melanije Trump?

Oni su Viktor (79) i Amalija Knavs (78), umirovljeni Titovi samoupravljači. Viktor je bivši vozač i član Saveza komunista, a Amalija švelja u tekstilnom kombinatu, pisao je Telegram.

Viktor je bio prilično uspješan u Jugoslaviji. To je drukčija vrsta uspjeha nego ovdje kod nas, ali bio je uspješan’, govorio je o svom dvije godine starijem puncu Donald Trump prije nego što je postao predsjednik.

Viktor i Amalija Knavs su roditelji Melanije Trump
Storms Media Group / Alamy / Alamy / Profimedia 

Viktor i Amalija Knavs upoznali su se 1966. dok je ona radila u poljoprivrednom kombinatu u Sevnici, gdje je kopala luk. Zahvaljujući suprugovim političkim vezama ubrzo je našla bolji posao.

Kad je Viktor prešao za vozača direktora Jutranjke, sredio joj je posao u tvornici, koja je proizvodila odjeću za djecu. Radila je prvo kao švelja, ali je pokazala talent za crtanje. Uskoro je počela osmišljavati dezene za tekstil. Kod kuće, šivala je za sebe i kćeri – Ines i mlađu Melaniju.

Viktor i Amalija Knavs su roditelji Melanije Trump
JIM WATSON / AFP / Profimedia 

Viktor je u socijalističkoj Sloveniji dobro zarađivao – dovoljno da kupi stan u Ljubljani u kojemu su Melanija i Ines živjele dok su išle u srednju školu. U Sevnci je sagradio i kuću, gdje je obitelj preselila iz društvenog stana koji im je dala tvornica tekstila.

Viktor i Amalija Knavs su roditelji Melanije Trump
CNP / INSTAR Images / Profimedia 

Obiteljska prijateljica procijenila je za američke novine da je obitelj Knavs bila ‘relativno dobrostojeća’ za tadašnje jugoslavenske pojmove: odlazili su na godišnji odmor u Italiju, Francusku i Njemačku. Viktor je uvijek vozio Mercedes.

Melania Trump s roditeljima
Leigh Vogel / UPI / Profimedia 

Nikad ga nećete vidjeti ni u kojem drugom automobilu’, rekli su susjedi.

Viktor i Amalija Knavs naučili su svog unuka Barrona materinjem jeziku, kojim barataju znatno bolje nego engleskim. Inače, roditelji Melanije Trump su 2018. dobili američko državljanstvo.