Novopečeni ministar gospodarstva i održivog razvoja, Damir Habijan, danas slavi 42. rođendan. Jedan od najzgodnijih hrvatskih političara rođen je 4. siječnja 1982. u Varaždinu.

Završio je osnovnu i srednju školu u Varaždinu, kao i glazbenu školu. Također, završio je Pravni fakultet u Zagrebu, a prije nego je postao zastupnik u Hrvatskom saboru, bio je odvjetnik u Odvjetničkom društvu Uskoković i partneri.

Damir Habijan jedan je od najzgodnijih domaćih političara
Instagram 

Habijan ne govori mnogo o svom ljubavnom životu, no u travnju je priznao da je zaljubljen.

'Definitivno sam sretno zaljubljen. Mislim da je u današnje vrijeme to jako bitno. Teško je naći osobu s kojom možeš proći dobre i loše trenutke. Ako si javna osoba, nije to baš jednostavno. To nekad zna biti teško. Ali ti trenuci kad si s osobom s kojom jesi su apsolutno sve', rekao je u rubrici 'Razotkrivanje' Dnevnika Nove TV.

Damir Habijan jedan je od najzgodnijih domaćih političara
Robert Gašpert 

Dok nije postao ministar, redovito je na Instagramu objavljivao golišave fotografije na kojima je isticao svoje mišiće i tetovaže, a onda je nedavno izbrisao fotografije.

Dakle, Instagram profil imam 6-7 godina. Kada vodim Instagram profil, često mijenjam fotografije. Mijenjao sam i lani, lani sam puno fotografija obrisao. Brisao sam i nedavno neke fotografije. Nije bilo baš sad, mediji su malo kasnije skužili to, ali nebitno je to. Ali bilo je danas, što je potpuno deplasirano, par zastupnica, pitanja o mojim slikama, ja sam rekao - ako im moje slike trebaju takve, ako im to nedostaje, ja ću im rado poslati’, ispričao je za RTL Danas.

Damir Habijan jedan je od najzgodnijih domaćih političara
Instagram 

Je li se neka javila?’, zanimalo je novinarku.

Nije’, rekao je Habijan.

Na pitanje: ‘Je li premijer tražio da skinete te fotografije?’, odgovorio je: ‘Nije, naravno da nije tražio’.