U četvrtak je na RTL-u emitirana posljednja epizoda prve sezone 'Dosjea Jarak', koja donosi priču o generalu Ivanu Koradeu, koji je 2008. u Zagorju ubio petero ljudi. O očevu zločinu u prvom televizijskom intervjuu progovorio je njegov sin Mario Korade, koji je u vrijeme beskrupuloznog pohoda njegova oca imao 18 godina.

Mario Korade je sin generala Ivana Koradea
RTL/screenshot 

Pristao sam na ovaj intervju jer želim da javnost čuje i moju stranu priče o slučaju mojega oca’, rekao je na samom početku.

U krugu obitelji je bio jako miran čovjek. Nedostaje mi’, kaže za svog oca kojeg na početku djetinjstva nije često viđao jer je bio u Domovinskom ratu, ali je njega i majku znao posjećivati kada je mogao.

Znali smo da je živ, barem to’, govori Mario.

Mario Korade je sin generala Ivana Koradea
RTL/screenshot 

Da nešto s njegovim ocem nije u redu, shvatio je još 1997. nakon što se Ivan Korade vratio iz Vojnog istražnog centra u Lori. Mario kaže da je tada njegov otac pao u depresiju i iz svog života isključio njega i majku.

Na trenutke sam ga se bojao’, poručio je.

Mario Korade je sin generala Ivana Koradea
RTL/screenshot 

U 'Dosjeu Jarak' prisjetio se i tih kobnih dana za njegovu obitelj, ali i obitelj svih ubijenih. Interventna policija Marija je uhitila nakon što se otkrilo da je Korade taj pomahnitali ubojica koji luta Zagorjem.

Na početku sam se uvjeravao kako on nije to napravio, čak sam se na početku tješio nekim teorijama zavjera. No, s vremenom sam shvatio da je to istina i da se s time moram što prije pomiriti. Znao sam da, ako on imalo ima prste u tome, da se neće predati živ. Da sam izgubio oca...’, ispričao je Mario koji je za očevu smrt doznao na televiziji.