Književnica Vedrana Rudan je na svojoj stranici Rudan.info objavila tekst pod nazivom ‘Zona interesa’ u kojem se raspisala o istoimenom filmu koji je pogledala u kinu, a koji obrađuje temu holokausta.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
YouTube/screenshot 

Koliko će film “Zona interesa” dobiti Oscara? Vjerojatno pet. Film je večeras gledalo šestoro ljudi. Interes za stari holokaust je nikakav, interes za novi još manji. Bitno je da naše petogodišnje dijete mirno spava u svom krevetiću. Bože, kako smo glupi. I Židovi su nekad grlili svoju djecu, dok se nisu pretvorila u dim. I Palestinci grle svoju mrtvu djecu koja će se pretvoriti u “zelenu oazu”, i Izraelci su sigurni da će dovijeka graditi “oaze” i da nikad neće gledati mrtve oči svoje bebe…’, napisala je među ostalim.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
YouTube/screenshot 

Ali… Može li nam biti utjeha da smo mi ljudi gori od najgore zvijeri ma kao se zvali, ma gdje živjeli. Ili bismo ipak morali baciti pogled na ekrane našeg televizora, otići na cestu i urlati protiv zločinaca iz Izraela kojima holokaust ne smije biti ni alibi ni licenca za genocid. O čemu ja pričam? Gaza jest Auschwitz, ali to nikoga na svijetu ne uznemiruje. Svi se mi nadamo da će zid koji dijeli “njih” i “nas” uskoro obrasti puzavica. O, sveta prostoto!’, dodala je.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
YouTube/screenshot 

Vedrana Rudan je inače poznata po tome da u intervjuima i svojim tekstovima bez dlake na jeziku dijeli svoje stavove o određenim temama, a mnogi su oduševljeni njezinim načinom pisanja.