Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je od 2013. u braku s 11 godina mlađom suprugom Tamarom, no mnogi ne znaju da mu ona nije prva žena.

Tamara i Aleksandar Vučić u braku su od 2013.
Sergei Savostyanov / Sputnik / Profimedia 

Tko je prva supruga Aleksandra Vučića?

Ona je Ksenija Vučić, a rođena je 1968. u Beogradu. Prema pisanju srpskih medija, radila je kao novinarka više od trideset godina, a karijeru je započela na televiziji Studio B. Posljednjih godina vodila je emisije na televiziji Pink.

Ksenija Vučić je prva supruga Aleksandra Vučića
YouTube/screenshot 

Vučića je upoznala 1995. na svom poslu, odnosno na radiju Indeks, dok je vodila debatu između njega i Aleksandra Čotrića. Vjenčali su se dvije godine kasnije i dobili dvoje djece - sina Danila i kćer Milicu.

Ksenija Vučić je prva supruga Aleksandra Vučića
YouTube/screenshot 

Razveli su se 2011., a dvije godine prije razvoda Kseniji je dijagnosticirana disekcija aorte, odnosno razdvajanje slojeva stijenke aorte.

Ksenija Vučić je prva supruga Aleksandra Vučića
YouTube/screenshot 

Iznenada je preminula u siječnju 2022., a predsjednik se tad oglasio na društvenim mrežama. Prvo je obavijestio javnost o njezinoj smrti, a onda se oprostio od nje u emotivnoj objavi.

Aleksandar Vučić je srpski predsjednik
AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

'Hvala ti što je naša Milica danas snažna i nepokolebljiva djevojka, naš Danilo pristojan i hrabar momak, hvala ti što si našu djecu odgojila da je najviša vrijednost biti dobar čovjek. Hvala ti što si bila moj odani prijatelj i podrška svih ovih godina, što si vjerovala i nesebično davala sve od sebe, pomagala da naša Srbija i narod idu naprijed. Zaspala si u zagrljaju našeg sina, vjerujem da si tako žljela, zagrljaj Milice i Danila bio je tvoj cijeli svijet. Počivaj u miru, i vječno hvala na svemu. Tvoj Aleksandar', napisao je.