NAŠ BIVŠI MINISTAR U BRAKU JE VIŠE OD 20 GODINA: Držao se jednog pravila kod odgoja djece

Miro Kovač je od 2000. u braku sa suprugom Monikom.

MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL

Bivši ministar vanjskih i europskih poslova, Miro Kovač, rijetko govori o svom privatnom životu pa mnogi ne znaju da je od 2000. u braku sa suprugom Monikom.

FILIP HOFER 

Par je dobio sinove Rafaela i Graciana te kćer Klaru čije je rođenje, kako je jednom Miro otkrio, doživio na putu u New York.

Josip Regović/PIXSELL 

Naime, iza sebe ima bogatu političku karijeru i svojedobno je bio zadužen za diplomatski protokol hrvatske Vlade.

Bio je i veleposlanik u Njemačkoj, a ondje se držao jednog pravila kod odgoja svoje djece. Nije htio da idu u privatne škole nego su pohađali državne škole kao i ostala djeca. Kovač je obnašao dužnost ministra vanjskih i europskih poslova u vladi premijera Tihomira Oreškovića, a tada je priznao što nije volio raditi.

Patrik Macek/PIXSELL 

'Izbjegavam službene večere koliko mogu, pokušavam sve ubaciti u dnevni raspored, pa da večer ipak provedem sa svojima. Hvatam svaki slobodni trenutak da budem s obitelji, pa makar samo djecu otpratio do škole ili na neku izvanškolsku aktivnost', ispričao je iskusni diplomat, kako su objavili u intervjuu na stranici ministarstva.

MARKO PRPIĆ/PIXSELL 

Inače, Miro se rodio u Splitu kao najstarije od četvero djece i školovao se u tri zemlje, Hrvatskoj, Njemačkoj i Francuskoj. Diplomirao je na pariškom sveučilištu 'Sorbonne Nouvelle', gdje je obranio magisterij na temu o nacionalnim i europskim politikama članicama Europske unije.

MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL 

Ondje je obranio i doktorat iz povijesti o međunarodnim odnosima s tezom o ulozi Francuske u stvaranju Kraljevine Jugoslavije. Aktivno govori engleski, njemački i francuski, a pasivno nizozemski i talijanski.