NIJE SE BAŠ PROSLAVIO: Poslušajte kako naš ministar govori engleski i bori se s izgovorom

Na konferenciji za medije Mario Banožić je svoj govor čitao s papira, no engleski mu nije najbolje išao pa je neke riječi pogrešno izgovorio.

Jurica Galoic/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić opet se našao u središtu pozornosti. Naime, u srijedu je stigao u jednodnevni posjet Ukrajini gdje se u Odesi sastao s ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovim.

PIXSELL 

Tom prilikom podržao je Ukrajinu u borbi protiv ruskog agresora i potvrdio kako će Hrvatska donirati Ukrajini 14 transportnih helikoptera. Na konferenciji za medije Banožić je svoj govor čitao s papira, no engleski mu nije najbolje išao pa je neke riječi pogrešno izgovorio, piše Jutarnji list.

Na početku je rekao: ‘Croatia and Croatian people stance with Ukraine’, umjesto ‘stand’, što bi značilo da ‘Hrvatska i hrvatski narod stoje uz Ukrajinu’. Također, izjavio je kako je ‘konfizanc’ da će Ukrajina biti pobjednik. Pretpostavlja se da je namjeravao reći ‘confident’, odnosno uvjeren.

Jurica Galoic/PIXSELL 

Inače, prošle godine je hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao kako Banožić engleskim vlada na standardnoj razini popravnog roka. Bilo je to kad se ministar sastao s predstavnicima SAD-a i govorio o opremanju vojske vozilima Bradley.