KROJIO JE POVIJEST, ALI GA JE KĆI STAJALA GLAVE: Prvi ruski predsjednik ostao je bez dva prsta i ima skandaloznu unuku

Biografija prvog ruskog predsjednika Borisa Jeljcina je i više nego zanimljiva.

Profimedia

Na današnji dan 1931. rodio se Boris Jeljcin, prvi predsjednik Ruske Federacije koji je tu dužnost obnašao od 1991. do 1999. godine.

Njegova biografija je i više nego zanimljiva. Kao dijete izgubio je dva prsta na lijevoj ruci zbog čega nije bio u vojsci, ali to ga nije spriječilo da postane vrhovni zapovjednik oružanih snaga Ruske Federacije.

Profimedia 

Bio je neobuzdanog i nepredvidivog karaktera, sklon emocionalnim ispadima. Odavao je lik pravog Rusa - sklon čašici više, nekonvencionalnom ponašanju, psovci, vici, piše Jutarnji list.

Profimedia 

Iako je krojio povijest, glave ga je stajala mlađa kći Tatyana. Naime, ona je bila upletena u financijske i seksualne skandale.

Profimedia 

Jeljcin su ucijenili kćerinim nezasitnim vlastelinskim potrebama, a svojim prijateljima poduzetnicima kremaljska princeza je kod oca sređivala i neke političke usluge. Bolesni predsjednik više nije mogao izdržati pritisak, a mediji su ga sve više hvatali u posve neprimjerenom predsjedničkom ponašanju i klasičnom pijanstvu.

Profimedia 

No s VladimiromPutinom sklopio je gentlemenski sporazum - nema miješanja u politiku, a on i njegova obitelj ostaju nedodirljivi za medije i rusku pravosuđe. Protokol su poštivali.

Profimedia 

Jeljcin je živio u raskoši, ali povučeno u kući u izoliranom naselju Barviha. Igrao je tenis, pio i bio izvan domašaja medija. U javnosti su ga viđali jedino na mečevima ruske Davis Cup reprezentacije.

Profimedia 

Preminuo je 2007. od srčanog udara u 77. godini života. Ušao je u povijest kao jedan od najznačajnijih političara 20. stoljeća. Iza sebe je ostavio suprugu Nainu te dvije kćeri – stariju Elenu i mlađu, problematičnu Tatyanu.

A nije problematična samo Tatyana, već i njezina kći Maria Yumasheva, unuka prvog ruskog predsjednika. Njezin privatni život našao se u fokusu javnosti kad su je počeli povezivati s nogometašem Fjodorom Smolovom. Njoj je tada bilo 17 godina, a njemu 29.

Instagram 

Nogometaš moskovskog Dinama izazvao je skandal kad je prvi put objavio njihovu zajedničku fotografiju s plaže jer je ona tad bila maloljetna. Šuškalo se i da ju je već zaprosio te da su morali čekati da Marija napuni 18 godina. Kasnije se pričalo i da su se vjenčali.

Međutim, nakon nekog vremena je stigla vijest da je veza pukla, a par je izbrisao sve zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Kada je riječ o njezinom trenutačnom ljubavnom životu, 20-godišnja Maria nastavila je dalje i našla novog dečka koji je, baš kao i Fjodor, stariji od nje.

Na Instagramu je prati više od 18 tisuća fanova s kojima redovito dijeli atraktivne fotografije na kojima pozira u badiću.

Danas je pak odlučila obilježiti djedov rođendan tako što je podijelila nekoliko njegovih fotografija.

Instagram