Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRELIJEPA UNUKA NAJBOGATIJE HRVATICE: Za nju se saznalo zbog veze s omiljenim dinamovcem, no nisu potrajali

Mnogi ne znaju da je unuka Zdenke Infeld nekadašnja manekenka Tea Slavica, inače bivša djevojka Brune Petkovića.

 Tea Slavica je unuka Zdenke Infeld Izvor: Instagram

Zdenka Infeld jedna je od najbogatijih Hrvatica. Ova 64-godišnjakinja ima pravo poslovno carstvo zahvaljujući uspješnim tvornicama u Austriji i Danskoj. Za nju trenutačno radi 228 djelatnika, a firma u njezinom vlasništvu je jedan od najvećih proizvođača žica za gudačka i trzajuća glazbala na svijetu.

 Zdenka Infeld jedna je od najbogatijih Hrvatica Izvor: Instagram

No mnogi ne znaju da je njezina unuka nekadašnja manekenka Tea Slavica, inače bivša djevojka Dinamovca Brune Petkovića.

Vijest o njihovom prekidu je 2019. potvrdila Tea.

'Bruno Petković je od sada slobodan dečko', napisala je tada u poruci za Večernji list.

Atraktivna brineta na Instagramu ima više od 15 tisuća pratitelja, a njezin ljubavni status trenutačno nije poznat.

Što se tiče njezine bake Zdenke, svoju je inspirativnu životnu priču podijelila s Tončicom Čeljuskom u emisiji 'U svom filmu'.

Prvi muž joj je bio Moris Palislamović iz Banja Luke, a s njim je dobila dvoje djece, sina i kćer. Nakon samo četiri godine braka, Moris je poginuo u prometnoj nesreći, a Zdenka se šest mjeseci oporavljala od ozljeda. I tako je, sa samo 22 godine, ostala udovica s dvoje male djece.

Uskoro je upoznala Petera Infelda koji je pjevao kao operni tenor, svirao je klavir, violinu i saksofon, obožavao je opere i klasičnu glazbu, bio je na svim važnim koncertima u drugoj polovici 20. stoljeća.

Peter i Zdenka vjenčali su se kada je njemu bilo 63 godine. Zdenka je nakon udaje upisala studij menadžmenta i počela raditi u suprugovoj tvrtki Thomastik Infeld. U braku su uživali samo pet godina jer je on preminuo od bolesti 15. travnja 2009. godine.

 Zdenka Infeld jedna je od najbogatijih Hrvatica Izvor: IGOR KRALJ/PIXSELL

Od 2007. godine pa do danas, pod vodstvom Zdenke Infeld, tvrtka Thomastik Infeld udvostručila je rezultate, a 2016. Infeld je preuzela i konkurentsku dansku tvrtku Jargar Strings. Vlasnica je jedne od najvećih kolekcija umjetnina u Europi.

Trenutačno živi u velikom penthouseu u centru Beča, a vikende provodi u elitnom posjedu u austrijskom selu Haltburn, nekoć ladanjskom imanju ugarskih veleposjednika, obitelji Esterhazy. Zdenka posjeduje i stan u Gajevoj te povremeno navraća u Hrvatsku. Ljeti se odmara na Krku. U Beču i radi, u svojoj tvrtki zapošljava 200, a u Kopenhagenu 28 ljudi.

Povezane Vijesti