GORDAN MARAS O POBJEDI LETA 3: 'Sad će se javno zgražati oni koji našu zemlju žele pretvoriti u zatucanu prćiju'

Gordan Maras se na društvenoj mreži osvrnuo na pobjedu Leta 3 na Dori.

Facebook

Bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras, na Facebooku je komentirao pobjedu Leta 3 koji će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu.

Jasno je da se avangardni izričaj Let 3 neće svidjeti svima. I ne treba. Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Nažalost sada će se javno zgražati i postat će glasni oni koji našu zemlju žele pretvoriti u zatucanu konzervativnu prćiju. Gdje je jedino njihov izričaj prihvatljiv. Gdje je prihvatljivo da se krade, ali nije prihvatljivo da se na pozornici ima ruža u guzici. Gdje je prihvatljivo da se ljudima ograničavaju prava, a onda se nedjeljom sjedi u prvom redu na misi. Gdje se na rat odgovara busanjem u prsa i slanjem oružja, ali se ne prihvaća da umjetnici mogu poslati jaču poruku od stotinu tenkova. Gdje je sve različito opasno i neprihvatljivo’, napisao je te dodao:


Ja ne želim takvu državu. Ja želim državu gdje je različito poželjno ukoliko nikoga ne ugrožava. Ja želim progresivnu zemlju jer jedino tako možemo postati bolje i pravednije društvo. Pobjeda Let 3 je super vijest, ali neka vas ne zavara. Daleko smo mi od progresivnog, pravednog društva i velika je borba ispred nas. Ali se ne predajemo i znam da ćemo uspjeti! Dragi moji želim vam ugodnu nedjelju!’.

Facebook 

Prije toga je otkrio da je glasao za Let 3.

Sretno MAMA ŠČ i Let 3. Ja sam prvi puta glasao za izbor naše pjesme za Eurosong, a vi?’, napisao je.


Podsjetimo, Let 3 je s pjesmom ‘Mama ŠČ!’ uvjerljivo pobijedio na Dori osvojivši najviše glasova od žirija i publike. Hoće li hrvatska proći u finale Eurosonga, doznat ćemo u svibnju.