NAKON S*KSA JOJ JE POSTAVIO BIZARNO PITANJE: Došla je u Bijelu kuću, a onda u roku pola sata spavala s predsjednikom

Mnogi ne znaju da je slavna glumica Marlene Dietrich imala aferu s Johnom F. Kennedyjem.

akg-images / akg-images / Profimedia

35. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, John F. Kennedy, jedan je od najpoznatijih političara svih vremena. Iako je prvenstveno upamćen po stvarima kao što su njegovo vodstvo tijekom kubanske raketne krize i njegovo tragično ubojstvo 1963., Kennedyjev privatni život je također bio predmet velikog interesa javnosti, pogotovo njegove ljubavne afere.

World History Archive / World history archive / Profimedia 

Jedna od njegovih najpoznatijih afera bila je ona s glumicom Marilyn Monroe, no mnogi ne znaju da je ljubio još jednu poznatu divu. Riječ je o njemačkoj glumici Marlene Dietrich.

Profimedia 

1962. Marlene je pozvana u Bijelu kuću. Dok je bila tamo, Kennedy joj je prišao i rekao: ‘Nadam se da ne žuriš’. Bilo je 18:30 sati, a Dietrich je trebala primiti nagradu u 19 sati. Kenedi je navodno izjavio: ‘To nam ne daje mnogo vremena, zar ne?’, a ona mu je odgovorila: 'Ne, Jack, pretpostavljam da ne'.

Sve je bilo slatko i vrlo brzo’, ispričala je kasnije jednom kritičaru koji je zabilježio priču u svojim dnevnicima.

Profimedia 

Kennedy je nakon njihovog intimnog odnosa otišao spavati, a Dietrich je pogledala na sat i vidjela da je 18:50 pa je prodrmala predsjednika.

Nisam se snalazila u tom mjestu i nisam mogla samo pozvati taksi’, otkrila je.

Kennedy, koji je nosio samo ručnik, odveo je glumicu do lifta i rekao članici osoblja da joj pozove automobil i da je odveze do njezinog hotela.

TopFoto / Topfoto / Profimedia 

Prije nego što je Dietrich otišla, političar ju je upitao: ‘Samo jedna stvar... Jesi li ikad bila s mojim ocem?’.

Njegov otac, Joseph P. Kennedy Sr., bio je prijatelj s Dietrich 1930-ih i navodno je imao aferu s drugom poznatom glumicom, Glorijom Swanson.

Profimedia 

Dietrich mu je odgovorila: ‘Ne, Jack, nikad nisam’, a predsjednik je na to rekao: ‘Pa, to je jedno mjesto na kojem sam prvi’.

Zatim su se vrata lifta zatvorila i Dietrich više nikad nije vidjela Kennedyja. Glumica je preminula 6. svibnja 1992. godine.