MIRJANA HRGA: 'Priču nisu završili i ne zna se kako će. Vole novac i moć, a sada se sve glasnije priča da...'

Mirjana Hrga se na društvenoj mreži raspisala o ratu i Amerikancima.

Josip Regović/PIXSELL

Nije dugo trebalo da Mirjana Hrga objavi novi status na Facebooku. Ovaj put se raspisala o ratu i Amerikancima.

STORY ARHIVA 

'Ameri su Europi uvezli rat u dvorište. Zbog vlastitih interesa. Sad je 12 godina iscrpljivanja Starog kontinenta. Priču nisu završili i ne zna se kako će. Vole novac i moć, a sada se sve glasnije priča da Ukrajinci previše troše. I, što ćemo sad? Čekati da se Rusi sami od sebe slome (...) ili početi kroz dijalog tražiti rješenje?’, napisala je.

Facebook 

Prije toga je komentirala pobjedu Leta 3 na ovogodišnjoj Dori.

S "Dorom" je sve OK. Čini se kao da je tamo netko poludio i rekao: "OK, razumjeli smo što radite." Izbor "Leta 3" šok je samo za one časne nostalgičare koji to i dalje doživljavaju kao natjecanje najljepše pjesme i najbolje predstavljanje neke države. Eurosong to već odavno nije. Iz godine u godinu to je sve veća parodija. Neki čak uspiju poslati i neku trendovsku političku poruku, drugi su jednostavno glupi i prave budalu od sebe’, napisala je te dodala:

PETAR MAČEK/PIXSELL 

Za politički ostrašćenu i kontroliranu Europu, "Let 3" je zapravo prava mjera. Proziva Putina, šalje poruku koja izaziva strah "mama idem u rat" i do krajnje mjere ističe trenutak u kojem živimo, a to je - zbrkani cirkus. Kao i Eurosong. Bi li mi bilo draže vidjeti npr. lijepu djevojku u stiliziranoj hrvatskoj nošnji koja promovira hrvatsku glazbenu različitost? Bi. Međutim, Europa to ne traži. Mislim da što su tražili to su i dobili. Dakle, rekla bih da je taj zadatak vrlo uspješno obavljen’.