Štrajk radnika Čistoće Zagreb ovih dana bio je glavna tema u Hrvatskoj, a oči su bile uprte u zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je pregovarao s radnicima jer su htjeli bolje uvjete rada. Dogovor je na kraju postignut, štrajk je prekinut, a Mirjana Hrga se osvrnula Tomaševića kojeg su mnogi kritizirali.

Tomislav Tomašević je zagrebački gradonačelnik
EMICA ELVEDJI/PIXSELL 

Hrvati su u nezanemarivom postotku fakat nemilosrdna nacija. Sad je na udaru zagrebački gradonačelnik. Nisam glasač Tomaševića, ali toliko nekog prizemnog prizvuka u kritici koji veze nema s političkim i građanskim... Ako mu (kao što neki sumnjaju) politički protivnici pakiraju na ovakvoj temi, zašto misle da će njima biti bolje kad jednom dobiju priliku...’, napisala je na Facebooku.

Mirjana Hrga o Tomislavu Tomaševiću
Facebook 

Komentara ispod njezine objave nije nedostajalo.

‘Pa ne misle ništa.. uvijek na površini i uvijek kritika.. tipično.. ps nisam ni ja glasač, ima on i druge teme koje nisu obrađene, čak bih rekla - ni načete’, napisala je jedna pratiteljica, a Hrga joj je odgovorila: ‘Ne znam za teme. Ne bavim se čovjekom’.

Mirjana Hrga o Tomislavu Tomaševiću
Facebook 

‘Mirjana, pa ta glupost kod nas da smo uvijek protiv, pa ko god bio taj koji je drugi izbor, to će nas koštati uvijek. Lako je prigovarati bilo (Bandiću u ovom slučaju), al evo sad gdje smo... pa to što svi misle da je sve lako i da svako može, ne isto nego bolje... da ih vidimo da li možete sad... A i svatko ko dođe na poziciju mora biti napadan uvijek očito, barem u Hrvata. Kakav god bio, imao je i mozga i mu*a i sposobnosti. Ajmo sad, nađite boljega...’, smatra Hrgin pratitelj kojem je Hrga odgovorila: ‘Uvijek kažem - lako je misliti. Teško je provesti’.

Mirjana Hrga o Tomislavu Tomaševiću
Facebook 

Mirjana Hrga, kunem ti se da su TT i njegovi partneri ideološki najštetnija ekipa u Hrvatskoj. Ako to velim ja, koji ne može vidjeti Plenkovićev HDZ ni nacrtan, a na SDP ne trošim riječi, onda bi moja tvrdnja mogla imati neku težinu’, još je jedan od komentara.

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
STORY ARHIVA 

‘Moguće je. Meni se jednostavno ne sviđa ismijavanje. Ono u konačnici izazove kontra efekt. S jedne strane bijes onog koji vlada (jer je povrijeđen) a s druge, kod dijela birača milost. Mislim da kritika treba imati sadržaj, ali i stil i mjeru’, zaključila je Hrga.

Mirjana Hrga o Tomislavu Tomaševiću
Facebook 

Podsjetimo, Tomislav Tomašević jučer je odjenuo žutu uniformu Čistoće te je s radnicima otišao na teren i skupljao smeće.


Kritike je, među ostalim, dobio zato što su neki ovaj potez usporedili s ponašanjem pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je nerijetko radio slične stvari.