DOŽIVJELI SU NAJVEĆU TRAGEDIJU: Jackie je svom mužu tolerirala brojne ljubavnice, a evo zašto je odustala od razvoda

Smatrali su ih parom iz snova, izgledali su uistinu zaljubljeno, no nije sve bilo tako savršeno. U nastavku donosimo ljubavnu priču Johna F. Kennedyja i Jackie Kennedy.

Minneapolis Star Tribune / Zuma Press / Profimedia

Jedan od najpoznatijih predsjednika SAD-a, John F. Kennedy, bio je u braku sa suprugom Jacqueline, koja je ostala uz njega sve do njegove smrti 1963. godine.

Library of Congress / Everett / Profimedia 

Ljubavna priča Johna F. Kennedyja i Jackie Kennedy

U proljeće 1951., na večeri koju je organizirao Charles Bartlett, John je upoznao novinarku Jacqueline Bouvier podrijetlom iz bogate njujorške obitelji.

'Nagnuo sam se iznad biljke i zamolio je da iziđe sa mnom. Upoznao sam puno atraktivnih žena, ali samo sam se s jednom mogao oženiti. I oženio sam se', rekao je o Jackie koju je zaprosio 1953. godine.

Profimedia 

Vjenčali su se 12. rujna 1953. u Newportu ispred 800-tinjak gostiju. Kum je bio njegov brat Robert, a kuma njezina sestra Lee Bouvier Canfield s kojom je John navodno spavao dok je Jackie bila u bolnici rađajući Caroline.

Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia 

Upravo je Jackie velikim dijelom zaslužna za njegovu popularnost i ugled koji je uživao među sunarodnjacima. Smatrali su ih parom iz snova, izgledali su uistinu zaljubljeno, a njihove prve godine provedene u Bijeloj kući mnogi nazivaju godinama Camelota zato što je njihov život izgledao kao iz bajke.

John F. Kennedy Library / Zuma Press / Profimedia 

Ljudi su željeli biti kao Kennedyji i obožavali su Jackie. Tijekom službenog puta u Francusku sva je pozornost bila usmjerena na nju.

'Ja sam muškarac koji je pratio Jackie u Parizu. Uživao sam', našalio se.

Ronnie Paloger / Zuma Press / Profimedia 

Američka prva dama je svom suprugu tolerirala brojne afere i ljubavnice, a da ga zanimaju jedino zabava i vlastito zadovoljstvo, bilo je najočitije 1956. godine. Nakon spontanog pobačaja 1955., Jackie je 1956. rodila mrtvu kćer, a John je tada bio na Mediteranu i zabavljao se sa ženama.

Profimedia 

'Zašto bih se vraćao? Koje koristi od toga?', bila je njegova reakcija.

Jackie je u prvoj godini braka upoznala pravu narav svog supruga.

'Lutala je uokolo i izgledala kao da je preživjela pad aviona', rekao je njezin prijatelj.

'Znala je što se događa, ali je odlučila ignorirati suprugovu nevjeru', napisala je novinarka Bedell Smith.

Mary Evans/Allstar/Cinetext/Morg / Mary Evans Picture Library / Profimedia 

Čak je smatrala da je nekvalitetan seksualni život, zbog čega je u početku krivila sebe, razlog njegovih afera. Nakon što joj je doktor dao nekoliko savjeta, pohvalila se da se stanje u bračnom krevetu popravilo, ali je John nije prestao varati. Razmišljala je i o razvodu, ali nagađa se kako joj je stari Joe ponudio milijun dolara da to ne napravi.

The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

Njemu Jackovo ponašanje nije bilo skandalozno jer je bio isti. Jackie se u potpunosti posvetila kćeri Caroline koju je rodila u studenome 1957. te sinu Johnu Jr. rođenom u studenome 1960. U kolovozu 1963. rodila je Patricka, no umro je nakon dva dana. Nekoliko mjeseci poslije, 22. studenoga 1963., Kennedy je ubijen u Dallasu.

Minneapolis Star Tribune / Zuma Press / Profimedia 

'Tijekom vožnje do bolnice stalno sam mu govorila: 'Jack, volim te, čuješ li me?!'. Držala sam mu tjeme kako mu mozak ne bi iscurio...', rekla je Jackie nekoliko tjedana nakon njegove smrti.

Jacqueline Kennedy preminula je 19. svibnja 1994. u 65. godini.