35. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, John F. Kennedy, jedan je od najpoznatijih političara svih vremena. Iako je prvenstveno upamćen po stvarima kao što su njegovo vodstvo tijekom kubanske raketne krize i njegovo tragično ubojstvo 1963., Kennedyjev privatni život je također bio predmet velikog interesa javnosti, pogotovo njegove ljubavne afere.

John F. Kennedy bio je američki predsjednik
World History Archive / World history archive / Profimedia 

Jedna od njegovih najpoznatijih afera bila je ona s glumicom Marilyn Monroe, no mnogi ne znaju da je ljubio još jednu poznatu divu. Riječ je o njemačkoj glumici Marlene Dietrich.

Marlene Dietrich imala je aferu s Johnom F. Kennedyjem
Profimedia 

1962. Marlene je pozvana u Bijelu kuću. Dok je bila tamo, Kennedy joj je prišao i rekao: ‘Nadam se da ne žuriš’. Bilo je 18:30 sati, a Dietrich je trebala primiti nagradu u 19 sati. Kenedi je navodno izjavio: ‘To nam ne daje mnogo vremena, zar ne?’, a ona mu je odgovorila: 'Ne, Jack, pretpostavljam da ne'.

Sve je bilo slatko i vrlo brzo’, ispričala je kasnije jednom kritičaru koji je zabilježio priču u svojim dnevnicima.

Marlene Dietrich imala je aferu s Johnom F. Kennedyjem
Profimedia 

Kennedy je nakon njihovog intimnog odnosa otišao spavati, a Dietrich je pogledala na sat i vidjela da je 18:50 pa je prodrmala predsjednika.

Nisam se snalazila u tom mjestu i nisam mogla samo pozvati taksi’, otkrila je.

Kennedy, koji je nosio samo ručnik, odveo je glumicu do lifta i rekao članici osoblja da joj pozove automobil i da je odveze do njezinog hotela.

John F. Kennedy bio je američki predsjednik
TopFoto / Topfoto / Profimedia 

Prije nego što je Dietrich otišla, političar ju je upitao: ‘Samo jedna stvar... Jesi li ikad bila s mojim ocem?’.

Njegov otac, Joseph P. Kennedy Sr., bio je prijatelj s Dietrich 1930-ih i navodno je imao aferu s drugom poznatom glumicom, Glorijom Swanson.

Marlene Dietrich imala je aferu s Johnom F. Kennedyjem
Profimedia 

Dietrich mu je odgovorila: ‘Ne, Jack, nikad nisam’, a predsjednik je na to rekao: ‘Pa, to je jedno mjesto na kojem sam prvi’.

Zatim su se vrata lifta zatvorila i Dietrich više nikad nije vidjela Kennedyja. Glumica je preminula 6. svibnja 1992. godine.