Manolić je 2003. doživio veliku tragediju: Njegova prva supruga poginula je u požaru u vlastitom stanu

Prva supruga Josipa Manolića, Marija Eker Manolić, poginula je 2003. u požaru u vlastitom stanu u Nazorovoj ulici u Zagrebu.

IGOR KRALJ/PIXSELL

Jedan od najpoznatijih umirovljenika i političara u Hrvatskoj, Josip Manolić, danas slavi 104. rođendan. Bio je visokopozicionirani pripadnik UDBA-e u Jugoslaviji, a početkom 90-ih predsjednik Vlade Republike Hrvatske te jedan od najbližih suradnika prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Patrik Macek/PIXSELL 

U tragediji izgubio prvu suprugu

Njegova prva supruga, Marija Eker Manolić, poginula je 2003. u požaru u vlastitom stanu u Nazorovoj ulici u Zagrebu. Ustanovljeno je da je požar uzrokovao žar njezine cigarete koji je zapalio posteljinu na krevetu na kojem je nepokretno ležala. 

PETAR GLEBOV/PIXSELL 

Neposredno nakon izbijanja požara, u stan je došla medicinska sestra koja je Mariju svakodnevno obilazila. Vidjela je da iz sobe kulja dim te je odmah pozvala pomoć. Na intervenciju je stiglo 13 vatrogasaca s četiri vozila. Kad su došli do nesretne žene, još je davala znakove života, no ubrzo nakon toga je preminula, pisao je Večernji list. Imala je 82 godine.

MARKO LUKUNIC/PIXSELL 

Ostao je i bez druge supruge

Manolić se 2016. vjenčao s 36 godina mlađom Mirjanom Ribarić, koja je preminula 2020. od posljedica maligne bolesti.

Robert Anic/PIXSELL 

'Jako mi je teško, baš se mučila pred kraj. Bolovala je od raka pluća. Prvo se liječila kod kuće, a potom je otišla u bolnicu. Jedino me tješi da se više neće mučiti. Strašno je gledati kako se netko bori za dah...', rekao je tad Manolić za 24sata.