Martina Dalić nekad je 'žarila i palila' hrvatskom političkom scenom, nakratko je 'pala' zbog afere Borg, no brzo se uzdigla i počela rukovoditi Podravkom. Osim u poslu, ide joj i u ljubavi. Bivša potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta uspješno održava svoj privatni život te je godinama u braku s Nikom Dalićem.

Martina Dalić i Niko Dalić jedan su od najmoćnijih parova Hrvatske
MATIJA HABLJAK/PIXSELL 

On je imenovan članom Uprave Ine u veljači 2011. godine. Član je mnogobrojnih stručnih udruga i društava te je objavio nekoliko radova. Od 2005. do 2009. bio je predsjednik Hrvatskog geološkog društva. Od prosinca 2014. Dalić je dopredsjednik za geologiju u HUNIG-u.

Martina Dalić i Niko Dalić jedan su od najmoćnijih parova Hrvatske
ZELJKO LUKUNIC/PIXSELL 

Kada je riječ o njihovom privatnom životu, supružnici su zajedno 30 godina te imaju dva sina. Njihovi najdraži rituali su odlazak u centar grada, na kavu te lagana šetnja gradom.

Što se tiče njihovih plaća, od njih bi vam se moglo zavrtjeti u glavi. Naime, Nacional je 2021. objavio članak pod nazivom 'Kako je Plenković Martinu i Niku Dalića promovirao u najmoćniji bračni par u Hrvatskoj čije plaće dosežu 200 tisuća kuna mjesečno', u kojem piše kako plaće supružnika u bruto iznosu dosežu 200 tisuća kuna, ne računajući bonuse.

Martina Dalić i Niko Dalić jedan su od najmoćnijih parova Hrvatske
Dražen Kokorić 

Inače, Martina je rođena 1967. u Velikoj Gorici, otac joj je rodom iz Letovanića, a majka rodom iz Vrlike. Osnovnu školu pohađala je u Velikoj Gorici, nakon čega je završila MIOC.