Život danskog milijardera Andersa Holcha Povlsena (50) obilježila je stravična tragedija u travnju 2019. godine na sam Uskrs.

U terorističkom napadu na Šri Lanku, među stotinama žrtava, tada je ubijeno i troje od četvero njegove djece.

Njegove kćeri Alma (15) i Agnes (12), te sin Alfred (5) poginuli su u bombaškom napadu na čak tri crkve i hotel istovremeno, a kći Astrid je preživjela.

Anders Holch Povlsen i Anne Storm Pedersen izgubili su troje djece
Profimedia 

'Mogu potvrditi da je ubijeno troje djece. Nemamo daljnjih komentara i molimo da se u ovom trenutku poštuje privatnost obitelji', poručio je tada glasnogovornik Bestsellera, Povlsenova lanca za prodaju odjeće.

Povlsen je suprugu Anne Storm Pedersen upoznao kada je počela raditi u prodaji u Bestselleru. Alma je nekoliko dana prije tragedije objavila fotografiju svojih sestara i brata kako sjede uz bazen.

Anders je i vlasnik ASOS-a, te dioničar Zalanda. Najbogatiji je Danac i jedan od najmlađih milijardera koji su dospjeli na listu najbogatijih Sunday Timesa. Poznat je i pod dva nadimka: vlasnik Škotske i kralj Škotske.

Anders Holch Povlsen i Anne Storm Pedersen na vjenčanju
Profimedia 

Posao je, sa samo jednom trgovinom u malom mjestu Brande, 1975. godine pokrenuo njegov otac Troels, no to se do danas pretvorilo u carstvo. No, Povlsen je dokaz kako se sreća ne može kupiti novcem.

Ipak, godinu dana nakon tragedije koja ih je slomila, obitelj Povlsen ipak je dočekala lijepe vijesti. Danski milijarder i supruga Anne Storm Pedersen početkom 2020. dobili su blizanke.

Povlsen, inače, s obitelji živi na imanju Constantinsborg u Danskoj koje datira u 14. stoljeće, a kupio je i zemljište u Karpatima u Rumunjskoj, i to s ciljem da tamo otvori divlji rezervat za vukove, medvjede i risove. I on i supruga aktivno sudjeluju u nacionalnom programu pošumljavanja Škotske, a uložili su i milijune funti za obnovu seoskih kuća i koliba u luksuzne objekte za iznajmljivanje. Bogatstvo im je procijenjeno na 7,9 milijardi dolara.

Više fotografija s posljednjeg ispraćaja pogledajte u galeriji.

Profimedia Anders Povlsen na pogrebu svoje djece