Bivša savjetnica Kolinde Grabar Kitarović, Mirjana Hrga, ‘skoknula’ je do Baranje te je posjetila jednu vinariju, a na Facebooku se pohvalila fotografijama s izleta.

Još jedan prelijepi dio Hrvatske. Baranja. Kad sam otišla u Srijem, Ilok, ostala sam bez teksta.
Sad opet. Od 2011. u vinariju Belje uloženo 20 milijuna eura. Izgrađeno za 330 dana. Spoj svega najboljeg u svijetu - talijanskih bačvi od slavonskog hrasta i francuskih tehnologija. Vratite nam Todorića... ili barem dignite čovjeku spomenik’, stavila je u opis objave.


Hrga je inače poznata po tome da na društvenoj mreži dijeli trenutke iz privatnog života, a redovito komentira aktualnosti te daje svoja mišljenja na određene teme. Tako se nedavno raspisala o odrastanju i crtićima.

Ima nešto u načinu na koji odrastaš, a koji nema veze s tim tko su ti roditelji nego u koje vrijeme si rođen. Ako je to "Tom i Jerry", opasnost pamtiš samo kao široku stražnjicu neke žene kojoj se ne sjećam glave jer naglasak je uvijek bio na tome da dobro pobjeđuje, a ne na vizualiziranju opasnosti ili ne daj Bože zla i nasilja. Djecu time nisu hranili. Popaj i Oliva - isto. I tako svi. Andersenove bajke, braće Grimm... poslije Heidi. Naravno da si želio trčati poljima, znati što više o životinjama, veseliti se prijateljima. Teško je bilo ne razviti maštu u kojoj će uvijek na kraju biti svijetlo, prijateljstvo, čast i – skromnost’, napisala je te dodala:

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
STORY ARHIVA 

Unatoč tome stasali smo svakakvi. Šta li će tek biti nakon ovih crtića koji se temelje na pucačini, nasilju, tami... Ne bih bila u koži današnjih roditelja. S njima danas raspravljam o povijesti. Zeznutoj temi. I vidiš kako je opet filmska industrija nametnula stav. Pobjednici su ispisali povijest, a Hollywood ostavio malo prostora za kritičko mišljenje. Koliko su nam životi usmjeravani od prvog dana rođenja, nisi svjestan do debelo zrelih godina’.