NAJMLAĐA KĆI BILLA GATESA: Prirodna ljepotica naslijedit će milijune, ali nije tipično dijete bogataša

Phoebe Gates najmlađa je kći Billa Gatesa.

Profimedia

Phoebe Gates (20) najmlađa je kći jednog od najbogatijih ljudi na svijetu, Billa Gatesa (67). Pažnju je privukla u lipnju prošle godine kada se pojavila s ocem na svečanosti 'TIME 100 Gala', a zajedno su pozirali na crvenom tepihu.

Profimedia 

Bill je u nekoliko navrata isticao kako je ponosan na svu svoju djecu.

'Moja djeca su jako ponosna na činjenicu da od našeg bogatstva neće naslijediti gotovo ništa. Moja djeca će se školovati i morat će graditi vlastitu karijeru i životni put. Toliki novac uništio bi im živote', rekao je osnivač Microsofta.


Odavno je poznato da su se njegova djeca u odrastanju morala pridržavati bizarnih pravila, počinjući ustajati u određeno vrijeme, kao i navodno ići na spavanje u 9 sati navečer, čak i kad su već bili tinejdžeri. Dvije sestre i njihov brat Rory morali su se pridržavati strogih pravila roditelja pa im primjerice nije bilo dozvoljeno da do 14. godine koriste mobitel.

Također, on i njegova bivša supruga imali su sve šifre njihovih računa i pratili sve što stavljaju na internet. Podrazumijevalo se da moraju biti 'odlični' te im je omogućeno najbolje obrazovanje, a u djetinjstvu su više prakticirali Montessori metode.

Profimedia 

Djeca obitelji Gates odrasla su u kući koja ima sobu s trampolinom, umjetnu plažu s prirodnim karipskim pijeskom, umjetni potok s pravom ribom i privatni zatvoreni bazen. Ali život u vili ispunjenoj svim ovim sadržajima ne znači nužno da su ta djeca bila razmažena.

Može se reći da je Phoebe imala presudnu ulogu u razvodu svojih roditelja. Iako je Melinda razvod htjela mnogo prije, bivši bračni par je pričekao da im sva djeca narastu da se mogu u miru razvesti.

Profimedia 

'Nakon dugog razmišljanja i rada na našoj vezi, donijeli smo odluku o razvodu braka. U proteklih 27 godina odgojili smo troje nevjerojatne djece i postavili temelje koji ljudima širom svijeta omogućavaju da vode produktivan i zdrav život. Nastavit ćemo da radimo zajedno u zakladi, ali više ne možemo rasti zajedno kao par. Tražimo poštivanje naše privatnosti dok pokušavamo krenuti dalje u ovom novom životu', stoji u zajedničkoj poruci Billa i Melinde iz 2021. na Twitteru.

Profimedia 

Bill je prvotno od svog ogromnog bogatstva od 130 milijardi dolara u nasljedstvo za svako od svoje troje djece odredio neznatnu svotu od 10 milijuna dolara. No, odavno je poznato da su se Bill i Melinda 'zavjetovali' da će svoje milijarde dati u humanitarne svrhe i za razna istraživanja, dok će njihova djeca naslijediti jedva 1 posto ukupnog bogatstva.

Profimedia 

U intervjuu je izjavio: 'Djeci nije korisno imati golemo bogatstvo. Oduzima im sve što su mogli učiniti u stvaranju vlastitog puta'.

Što će biti s golemim bogatstvom i koliko će djeca na kraju naslijediti, saznat ćemo u nekom budućem razdoblju, a mediji nedvojbeno prenose da Melinda želi povećati nasljedstvo djece.