Bivši ministar znanosti i obrazovanja, Dragan Primorac, rijetko govori o svom privatnom životu pa mnogi ne znaju tko je njegova supruga niti kako izgleda. Riječ je o liječnici Jadranki Primorac, u braku su više od 20 godina, a upoznao ih je njegov prijatelj i njezin tadašnji kolega u Ministarstvu vanjskih poslova.

Dragan i Jadranka Primorac imaju dvije kćeri
Davorin Visnjic/PIXSELL 

'Sjećam se, bio je uporan i ustrajan. Ja sam tada tek počela raditi, bila sam pripravnica. Nisu me zanimale veze, nisam imala vremena, trebalo se dokazati da bi se zadržao posao', rekla je Jadranka jednom prilikom za Jutarnji list.

'No, on je bio uporan, dolazio je iz Splita sve češće i češće u Zagreb. I tako sam, eto, pristala na tu prvu kavu koja je bila na Zrinjevcu, u Lenuciju, preko puta Ministarstva. Imao je zanimljivu životnu priču, zaintrigirao me, dijelili smo iste životne vrijednosti. Bila je to veza na daljinu jedno vrijeme, potom je slijedilo upoznavanje s obitelji, kratak odlazak u Ameriku, brak', dodala je.

Dragan i Jadranka Primorac imaju dvije kćeri
Instagram 

Supružnici imaju dvije kćeri, Laru i Mateu. Primorac se u listopadu prošle godine na Facebooku pohvalio akademskim uspjehom svoje mlađe kćeri.

'Naša druga kći Matea danas je diplomirala na Sveučilištu Bocconi. Ljubavi, sretno u daljnjem životu', napisao je u opis fotografije na kojima pozira s kćerima i suprugom.


Starija kći Lara je nekoliko mjeseci prije toga diplomirala na jednoj od najprestižnijih poslovnih škola na svijetu, uglednom Whartonu.

'Vrlo sam ponosna što mogu proslaviti izvanredna postignuća naše prve kćeri Lare koja je diplomirala u Wharton klasi 2022.', napisala je tada Draganova supruga.

Dragan Primorac je bivši ministar
IGOR SOBAN/PIXSELL 

Jadranka je u jednom intervjuu otkrila kakav je njezin muž privatno.

‘S njim nikad nije dosadno jer predodžba života bez dinamike njega jednostavno užasava! Ima iznimnu količinu pozitivne energije koja je definitivno pokretač, veliku ustrajnost i upornost, za sve uspjehe i postignuća u životu sam se izborio. Na njegovom primjeru naučila sam da vlastitim snagama možeš baš sve, samo moraš biti uporan i ustrajan. Konkretno, on i ja vjerujemo u iste stvari, dijelimo iste vrijednosti i ciljeve, mi smo istinski partneri! U svim procesima uvijek smo si međusobna potpora’, ispričala je za Žena.rtl.