Hrvatski predsjednik Zoran Milanović i njegova supruga Sanja Musić Milanović u braku su od 1994. i imaju dvojicu sinovaAntu Jakova i Marka. No jeste li znali da su supružnici krajem 90-ih živjeli u Brusselsu? Tamo su se odselili 1996. nakon što je Milanović postao savjetnik u hrvatskoj misiji pri NATO-u i EU.

Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović imaju dvojicu sina
Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia 

Prvoj dami ideja o preseljenju nije najbolja sjela.

'Plakala sam kad smo se selili u Belgiju. Bili smo mladi, vjenčani samo tri godine, svojom odlukom bez djece, uživali smo u svojoj podstanarskoj garsonijeri, izlascima... Bila sam odslušala magisterij iz ultrazvuka i položila ispite, no onda sam dobila specijalizaciju iz epidemiologije u Zavodu za javno zdravstvo grada Zagreba i promijenila smjer. Sad sam to morala zalediti, otići u nepoznato. No, danas me za Belgiju veže toliko toga. Tamo sam ostala trudna i rodila prvog sina, tamo je još uvijek moja veoma dobra prijateljica Ivana koja je često čuvala našeg zahtjevnog sina koji nas je namučio jer uopće nije spavao', ispričala je svojedobno za Jutarnji list.

Sanja Musić Milanović je supruga hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića
Slavko Midzor/PIXSELL 

Njezini dani u Belgiji zapravo su bili dani magisterija na sveučilištu Universite Libre de Bruxelles gdje je po francuskome modelu učila epidemiologiju, javno zdravstvo i biostatistiku. Prvo je položila ispit iz francuskog jezika koji se smatra dostatnim za zaposlenje u francuskim institucijama, a zatim se posvetila ozbiljnom studiju preventive i promicanja zdravlja.

Sanja Musić Milanović je supruga hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića
Robert Anic/PIXSELL 

Bila je najbolji student u posljednjih 15 godina i dobila brojne ponude za posao u farmaceutskoj industriji (koje nije mogla prihvatiti jer nije imala radnu dozvolu), ali i ponudu da ostane na fakultetu, na doktoratu, što je mogla prihvatiti sa svojom diplomatskom putovnicom. No, Zoran je imao druge planove - odlučio se aktivno baviti politikom i krajem 1999. vratili su se u Zagreb te je njezin suprug postao član SDP-a.