Bivši boksač i nekadašnji saborski zastupnik, Damir Škaro, mora ići u zatvor zbog silovanja. Naime, Visoki kazneni sud potvrdio mu je prvostupanjsku presudu od dvije i pol godine zatvora, piše IndexŠkaro je 29. ožujka prošle godine nepravomoćno osuđen na Županijskom sudu u Velikoj Gorici zbog spolnog uznemiravanja i silovanja bivše zaposlenice AK Siget. Uz zatvorsku kaznu, Škaro će morati platiti 3787 eura troškova suda i vještačenja, a u kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od početka rujna do kraja listopada 2019. godine.

Damir Škaro ide u zatvor zbog silovanja
Boris Scitar/PIXSELL 

Podsjetimo, prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget otkrila da ju je početkom kolovoza 2019. seksualno napastovao u prostorijama autokluba. Žena je i svjedočila detaljno opisavši seksualno zlostavljanje. 

Ispričala je da ju je Škaro desnom rukom primio oko struka, nabio na sebe i lijevu ruku joj gurnuo u grudnjak. U jednom se trenutku, kako je rekla, uspjela iščupati i rekla mu da stane. No nije ju poslušao.

'Jednu ruku mi je stavio na leđa, a drugu mi je zavukao ispod haljine. Molila sam ga da prestane, a on je rekao da će raditi što želi, da će me baciti na krevet u sobi i silovati', ispričala je.

Damir Škaro ide u zatvor zbog silovanja
Davorin Visnjic/PIXSELL 

Nije se mogla osloboditi, a Škaro joj je tada počeo gurati ruku u spolovilo, rekla je. Dodala je da ju je nakon svega Škaro pokušao posjesti i pitao je može li joj se ispričati, na što mu je ona rekla da za to nema isprike. Škarin prijatelj nudio joj je 80 tisuća eura da šuti o svemu.

Škaru su uhitili 4. rujna 2019. na povratku iz BiH. U studenom 2019. godine, nakon malo više od dva mjeseca istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici optužilo ga je za kaznena djela silovanja i spolnog uznemiravanja, piše 24sata.

Suđenje mu je počelo 21. rujna 2020. na Županijskom sudu u Velikoj Gorici. Na ročišta je dolazio sa slobode, jer je 24. listopada 2019. pušten iz istražnog zatvora nakon što je dao ostavku na mjesto predsjednika AK Siget te su ispitani svi svjedoci.