Bivša novinarka, poduzetnica Mirjana Hrga, na Facebooku se raspisala o izlaznosti na izbore za Europski parlament.

‘Svi se čude niskoj izlaznosti na današnjim, EU izborima. Malo je i do mentaliteta. Naš čovjek je više zainteresiran za to tko će biti šef lokalnog HEP-a (ne bi li malog ugurao na siguran posao), nego tko će i u kojem smjeru voditi Europu. Ionako živimo u Africi. Osim toga, mora se priznati da koliko god para slali, ta se Europa čini daleko i birokratski arogantno. Danas na biralištu jedva sam skužila onu plahtu pred sobom’, napisala je.

Uostalom, kad par tjedana nakon ludih i neobičnih izbora u vlastitoj državi vidiš ponovno imena koja već jesu predsjednici Vlade, saborski zastupnici… ne možeš da se ne pitaš: Koliko ih je to u jednoj osobi i ako sam sad birala ovog za premijera, i on to je - znači li to da bi on sada u Brisel? Naravno, glupasta teza, ali stvarno me iritira kad mi nude imena za koja znam da će biti zamjenjena. S kime? I zašto bi moj glasio i za “tog nekog drugog”. Malo je vrijeme pregazilo način na koji su stvari do sada prolazile’, dodala je.

Mirjana Hrga je bivša novinarka
Dražen Kokorić 

Hrga je poznata po tome da bez dlake na jeziku komentira aktualnosti, a nerijetko dijeli anegdote iz svog privatnog života.