Ne stišavaju se reakcije oko jučerašnje utakmice između Hrvatske i Italije. Vatreni su poveli u 55. minuti golom Luke Modrića, a Mattia Zaccagni je zabio u 98. minuti utakmice za 1-1 i remi koji je Hrvatsku sveo na minimalne šanse za prolaz u nokaut fazu Eura. 

Nakon utakmice oglasili su se brojni hrvatski političari i bivši političari na društvenim mrežama.

Hrvatska je uvijek uz vas! Čestitke izborniku Zlatku Daliću i svim igračima na iznimnom trudu i borbenoj igri. Ponosni smo na sve vaše uspjehe, a osobito na našeg kapetana Luku Modrića koji je ponovno pokazao svjetsku klasu!’, poručio je premijer Andrej Plenković.

''U dobru i zlu, u javi i snu, …'' vi ste uvijek naši, najbolji #Vatreni! Donijeli ste nam toliko sreće i radosti, ostavljali srce na terenu, priredili toliko sjanih trenutaka i odličnih utakmica kojima ste Hrvatsku uzdigli na tron svjetskog nogometa! Ponosni smo na sve vaše uspjehe, zahvalni na vašem trudu, srčanosti, borbenosti te, iznad svega, nesalomljivom duhu, koji vas čini jedinstvenim sportskim fenomenom u svijetu!', javila se i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Da je barem bilo samo +7 minuta produžetka. Šteta’, napisala je Marijana Puljak.

‘Iako smo svi razočarani treba čestitati našim dečkima i stati iza njih. Danas su igrali kao prvaci i malo ih je dijelilo do pobjede. To je Hrvatska, ali to je i nogomet. Dao nam je puno sretnih trenutaka zadnjih šest godina, a danas nam je uzeo. Glavu gore i idemo dalje. Puno je još pobjeda ispred nas!’, smatra bivši političar Gordan Maras.

Ima samo jedna istina... Meni su ovi naši dečki super! I molim da mi se ne javljaju samoproglašeni nogometni stratezi jer me neće uvjeriti u suprotno. Pa tko još osim Vatrenih može izazvati da nam srca gore kao jedno? Ljubav je to... Iznad svih Hrvatska!’, poručila je Marijana Petir.

‘Veliki, veliki Luka. Nevjerojatan gol. Volim te Hrvatska. Usprkos rezultatu, ponosni smo na vas’, napisao je bivši ministar Dragan Primorac.