Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti i dijeli svoje stavove na određene teme, a sad se raspisala o obljetnici Vukovara.

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
PETAR MAČEK/PIXSELL 

Kad sam 2016. preuzela kao urednik program obljetnice Vukovara rekla sam novinarima: “Radit ćemo posve drugačije. Nađite pozitivne stvari, istaknite dobro. To ne znači da zaboravljamo, ali vrijeme je da prekinemo to medijsko zatočeništvo tuge. Jer nije samo tuga. I nije fer prema tim ljudima”. Bili su u čudu, ali prošlo je. Par godina poslije gledam vijesti. I dalje: ubili, propali, prevarili...OK. Vjerojatno većina točna. Ali da nema ništa pozitivno? Teško da je tako’, napisala je i dodala:

Mirjana Hrga o obljetnici Vukovara
Facebook 

Najgore je što svaki dan ljudi pune glave odlaze spavati. Inficirani stvarima na koje najčešće ne mogu utjecati, što stvara neviđenu frustraciju i tjeskobu. Kad takav čovjek napokon treba djelovati, jer bi možda napokon mogao nešto i učiniti, u potpunosti je neinspiriran. I obeshrabren. I tako nastaje disfunkcionalno društvo. Sve se svelo na loše fore i totalnu negativu. Glupo. A život je čudo’.

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
Dražen Kokorić 

Komentara ispod njezine objave nije nedostajalo.

Nikad ništa ne komentiram, ali što može biti pozitivno u Vukovaru? Da se netko spasio?’, napisao je jedan pratitelj, a Hrga mu je odgovorila:

Mirjana Hrga odgovorila pratitelju
Facebook 

Toliko ste krivo postavili pitanje da uistinu nema smisla ništa odgovarati jer nema veze s temom, tako da: ili još jednom pročitajte s razumijevanjem ili zaboravite’.