Sin pokojnog milijardera Jamesa Goldsmitha, britanski ministar Zac Goldsmith (48), razvodi se od supruge Alice Rothschild (40) nakon 10 godina braka, pišu strani mediji.

'Alice i Zac donijeli su tešku odluku da se rastanu. Čine to prijateljski i predani su zajedničkom podizanju svoje troje djece u sretnom i zdravom okruženju', rekao je njihov glasnogovornik za Daily Mail.

Zac Goldsmith i Alice Rothschild se razvode
Profimedia 

Prijatelji para tvrde da za razvod nije kriva treća osoba. Lord Goldsmith, čije se bogatstvo procjenjuje na 300 milijuna funti, oženio je Alice 2013. i dobili su troje djece – devetogodišnju kćer Dolly, sedmogodišnjeg sina Maxa i petogodišnju kćer Edie.

Zac Goldsmith i Alice Rothschild se razvode
Profimedia 

Par je imao skromno vjenčanje – sudbonosno ‘da’ izrekli su u malenoj slamnatoj kućici unutar London Wetland Centra, prirodnog rezervata u jugozapadnom Londonu, čiji najam košta svega 500 funti za jednu večer. Ceremonija je trajala samo 30 minuta i imali su 42 uzvanika.

Zac Goldsmith i Alice Rothschild se razvode
Profimedia 

Inače, političar već ima jedan brak iza sebe. Godine 1999. oženio je Sheherazade Venturu Goldsmith, kćer glumice Viviane Ventura. Dobili su troje djece – kćeri Umu i Thyru te sina Jamesa. Razveli su se 2009. nakon 10 godina braka. Zanimljivo, s obje supruge bio je u braku 10 godina i obje su mu rodile troje djece.