Bivša ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, javila se iz Lisabona te je na Facebooku objavila nekoliko fotografija.

Blaženka Divjak je bivša ministrica znanosti i obrazovanja
SANDRA ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL 

Poduzetnost u kaotičnom putovanju avionom kroz Europu. Očito se više ne može putovati avionom bez drame. U ponedjeljak smo trebali Lufthansom ići preko Frankfurta u Lisabon. To se zbog štrajka sve poremetilo, pa smo uz dosta muke našli zamjenski let preko Bruxellesa. Na aerodromu u Bruxellesu provele smo 3 sata u čekanju, pa smo usput odgovarale na e-poštu, dala sam izjavu mobitelom za Media servis o štetnom planu MZO-a o rezanju Informatike u školama (pogledajte ranije objave), a trebalo se malo i okrijepiti’, napisala je i dodala:


U Lisabonu smo izravno s aerodroma išle na sastanak Erasmus + projekta eDesk, gdje smo s partnerima iz Portugala, Španjolske i Finske dogovarale završne aktivnosti na projektu vezanom uz hibridno učenje i vještine za poduzetnost. Navečer se našlo vremena i za šetnju Lisabonom, koji je bio prekrasan i ugodan na 23 C. Danas nastavljamo s radom, iako je vrijeme predivno i super bi bilo biti na otvorenom, ali posao zove’.

Blaženka Divjak je bivša ministrica znanosti i obrazovanja
STORY ARHIVA 

Inače, Divjak je nedavno bila u Teksasu, gdje je otputovala zbog svjetske konferencije o analitikama učenja. Na Facebooku je tad objavila selfie i otkrila da su nju i ostale polaznike konferencije zatvorili u zgradu fakulteta zbog prolaza tornada.

Blaženka Divjak je bivša ministrica znanosti i obrazovanja
GORAN STANZL/PIXSELL 

Čovjek svašta doživi na putovanjima, pa se valjda nekome dogodi i tornado. Sve nas na konferenciji LAK23 (oko 300 nas je ovdje) su upravo zatvorili u zgradu fakulteta tu na University of Texas u Arlingtonu zbog prolaza tornada. Ide konstantno upozorenje glasom i čuje se sirena. Međutim, zgrada je sigurna i mi smo u predavaonicama u prizemlju koje su bez prozora i dobro osigurane’, napisala je i dodala:


‘Za sada je vani težak zrak, sve je potpuno mirno, bez daška vjetra, pa je teško povjerovati da će tu biti neki tornado. Nema nikakve panike, organizacija je vrhunska, čak se netko sjetio da pusti i glazbu, a i čini se da će sve ovo proći brzo i bezbolno. To bi bilo super, jer je danas svečana konferencijska večera pa da ne propadne’.