Bivši američki predsjednik Donald Trump jučer je oko 20:30 po hrvatskom vremenu ušao u sudnicu u New Yorku kako bi se suočio s optužnicom koja je podignuta protiv njega prošli tjedan.

Donald Trump na suđenju
Profimedia 

Trump je u sudnicu ušao smrknutog lica, a ubrzo je krenulo čitanje optužnice. Izjasnio se da nije kriv ni po jednoj od 34 točke optužnice. Televizijske kamere nisu smjele pratiti suđenje, ali je fotografima dozvoljeno da fotografiraju početak suđenja.

Donald Trump na suđenju
Profimedia 

Donald se nakon ročišta avionom uputio na Floridu te je nakon slijetanja kratko rekao kako je ovaj slučaj 'lažni progon' te da je za njega ovo bio izvrstan dan i kako on pobjeđuje već osam godina. Zatim je navečer održao bizaran govor na svom imanju Mar-a-Lago. U njemu se krenuo obračunavati sa svim protivnicima i onima koji u njega sumnjaju.

Donald Trump održao govor nakon suđenja
Profimedia 

Nisam vjerovao da se ovako nešto može dogoditi u SAD-u. Jedini zločin koji sam počinio je da sam branio državu od onih koji je žele uništiti. Demokrati su špijunirali moju kampanju, pokretali su ilegalne procese i pretrese, namještali mi afere s Rusima...’, rekao je u početku.

Potom je američkog predsjednika Joea Bidena i njegovu obitelj nazvao kriminalcima i poručio je kako ‘Amerika ide kvragu’. Kaže da je cijeli proces pokrenut protiv njega samo kako bi se upleo u predstojeće izbore 2024.

Donald Trump bi mogao završiti u zatvoru
Profimedia 

U više navrata referirao se na to da su mu izbori 2020. ukradeni. Govorio je o prevarama, Bidenu, Hillary Clinton... Dok je držao govor, masa je reagirala s glasnim aplauzom i uzvicima.

Donald Trump bi mogao završiti u zatvoru
Profimedia 

Podsjetimo, velika porota na Manhattanu podigla je optužnicu protiv Trumpa nakon istrage o tajnoj isplati bivšoj porno zvijezdi Stormy Daniels, čime je postao prvi bivši predsjednik SAD-a koji se suočio s kaznenim optužbama.

Stormy Daniels je navodno bila ljubavnica Donalda Trumpa
Profimedia 

Daniels je rekla da je imala seksualnu vezu s Donaldom i da je dobila 130.000 dolara prije predsjedničkih izbora 2016. u zamjenu za to da šuti o svom susretu s njim.